Τέμπη: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Παρασκευή – Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
Δύο χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Ανήμερα της «μαύρης» επετείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έχει κηρυχτεί απεργία, όπου θα συμμετέχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, εργαζόμενοι στα τρένα, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, φοιτητές,
Tο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 28/2, καλώντας σε συμμετοχή στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί. «Όχι άλλα Τέμπη» είναι το αίτημα του Συνδικάτου.
Δεν θα κυκλοφορήσει καθόλη την διάρκεια της ημέρας κανένα λεωφορείο ή τρόλεϊ της αστικής συγκοινωνίας της Αθήνας.
Στη Θεσσαλονίκη, κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η αστική συγκοινωνία με λεωφορεία ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να προσέλθουν στους χώρους των συγκεντρώσεων προς και από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η κίνηση των λεωφορείων θα προσαρμοστεί στις συνθήκες της ημέρας, ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα υπαγορεύει η Τροχαία. Η υπεραστική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, για την οποία έχουν εκδοθεί εισιτήρια προ μηνών έως και πρόσφατα, θα λειτουργεί από το σταθμό «Μακεδονία» προς τον «Κηφισό» και μόνο, δηλαδή τα λεωφορεία θα εκκινούν και θα τερματίζουν μόνο στους δύο αυτούς κεντρικούς σταθμούς.
Από τις 10 π.μ. της Παρασκευής θα είναι κλειστά μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και οι στάσεις της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αθήνα- Θεσσαλονίκη, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (Μοναστηρίου, Θεσσαλονίκη) και το Πεδίον του Άρεως (Αθήνα).
Όσοι επιβάτες διαθέτουν εισιτήριο θα πρέπει να προσέλθουν στους κεντρικούς σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, «Σταθμός Μακεδονία» και «Σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού» και μόνον.
Μετρό – Ηλεκτρικός – ΤραμΑπό τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης δυο ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, τονίζουν πως αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, ωστόσο το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 17:00, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023», για τη διευκόλυνση του συλλαλητηρίου.
ΤαξίΣε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι οδηγοί ταξί στην Αττική από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (28/2) έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου (1/3).
Στην ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων» και «τιμούμε την μνήμη των παιδιών που χάθηκαν και συν-απαιτούμε δικαιοσύνη». «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη τους, αποφάσισε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 1 Μαρτίου».
»Καλούμε όσους συνάδελφους θέλουν να συμμετέχουν στην εθελοντική κοινωνική δράση ΔΩΡΕΑΝ μετακίνησης των συμποπολιτών μας με ταξί από προκαθορισμένα σημεία που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες προς την Πλ. Συντάγματος, να επικοινωνήσουν με τα κέντρα των Ραδιο Ταξί που συνεργάζονται ή με τα γραφεία του Σ.Α.Τ.Α. μέχρι την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025».
ΤρέναΣύμφωνα με ανακοίνωση που έχει εκδώσει η Hellenic Train, την Παρασκευή 28/2 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας. Στην εν λόγω απεργία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
ΠλοίαΔεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ, την Παρασκευή λόγω της απεργίας.
Όπως αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ κατά την Συνεδρίασή της στις 4 Φεβρουαρίου 2025, «αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την 28η Φεβρουαρίου 2025 από 00.01 έως 24.00».
Ακυρώσεις πτήσεωνΠαρόντες στις απεργιακές κινητοποιήσεις και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από 00:01 την Παρασκευή έως τις 24:00.
Με ανακοινώσεις τους, αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις για την Παρασκευή.
Διαβάστε επίσης
Καιρός: Πού αναμένονται βροχοπτώσεις – Παροδικές νεφώσεις με ήπιες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Θεσσαλονίκη: Εικόνες-ντροπής στο 3ο Λύκειο Ευόσμου – Μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγειο με… εσωτερικό σύστημα εξαερισμού
Τρεις συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 3,6 κιλά υδροπονικής κάνναβης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καθίστε στα σπίτια σας, έρχονται σεισμοί, λιμοί καταποντισμοί…
- Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη για τα Τέμπη
- Όσα δεν είπε η Ιωάννα Τούνη στην ανακοίνωση του χωρισμού της
- Στο νοσοκομείο ο Ανδρέας Μαρτίνης (Διόρθωση)
- Σαντορίνη: Αναστάτωση με διπλό σεισμό
- Τέμπη: Η αλήθεια για το ξυλόλιο - Παράνομο φορτίο και η έκρηξη που σκότωσε 57 ανθρώπους!
- «Έκλεισε» ο καιρός για Καθαρά Δευτέρα-Η πρόγνωση Μαρουσάκη
- Μισθοί εργαζομένων στο δημόσιο: Πόσο θα αυξηθούν και από πότε
- «Juan Carlos I»: Ένας «βασιλιάς» στο λιμάνι του Πειραιά
- Άστατος ο καιρός σήμερα και αύριο – Τι θα συμβεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Ιωάννα Τούνη: Το παραδέχθηκε στο Instagram: «Ναι, χώρισα» – Ανέβασε και βίντεο
- Ελληνοτουρκικά: Γιατί ο Μητσοτάκης πηγαίνει στα ΗΑΕ – Η Τουρκία, η Συρία και η ανησυχία του αραβικού κόσμου
- Με… fast track διαδικασίες οι υπογραφές Τραμπ και Ζελένσκι της συμφωνίας για τα ορυκτά – Στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος
- Τέμπη: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Παρασκευή – Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
- Ολοταχώς προς συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά – Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι
- ΗΠΑ: Οι… πλούσιοι είναι ευπρόσδεκτοι – «Χρυσή κάρτα Τραμπ», 5 εκατ. δολαρίων, για μόνιμη διαμονή ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
- Κοινωνική Αντιπαροχή: Πώς θα δοθούν 4.000 κατοικίες σε νέους έως 39 ετών – Το σχέδιο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
- ΠΑΣΟΚ: Το μεγάλο κάλεσμα του Ανδρουλάκη για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη – Βλέπουν «πόλεμο» με fake news
- Θεσσαλονίκη: Εικόνες-ντροπής στο 3ο Λύκειο Ευόσμου – Μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγειο με… εσωτερικό σύστημα εξαερισμού
- Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Τέμπη: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Παρασκευή – Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ η Αθήνα
- Η «Παραγγελιά» του Κοεμτζή, το μακρύ ζεϊμπέκικο του Δημοσθένη
- Καιρός: Πού αναμένονται βροχοπτώσεις – Παροδικές νεφώσεις με ήπιες θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Θεσσαλονίκη: Εικόνες-ντροπής στο 3ο Λύκειο Ευόσμου – Μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγειο με… εσωτερικό σύστημα εξαερισμού
- Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Βάρκιζα: Τοποθετήθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός
- Ολοταχώς προς συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας για τα ορυκτά – Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο Ζελένσκι
- ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει την Προανακριτική αλλά απευθύνει προειδοποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ – Η διαφωνία Φάμελλου-Πολάκη για «προανακριτική εξπρές»
- ΠΑΣΟΚ: Το μεγάλο κάλεσμα του Ανδρουλάκη για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη – Βλέπουν «πόλεμο» με fake news
- Ξεκινάνε οι διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Χαμάς για τη 2η φάση της εκεχειρίας – Συμφωνία ανταλλαγής Παλαιστινίων κρατουμένων με πτώματα ομήρων
- Σολομός με σάλτσα πικάτα, σε 7 λεπτά, με απλή τεχνική για αρχάριους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ζευγάρι Αυστραλών καθόταν για ώρες πλάι σε πτώμα σε αεροσκάφος
- Ουκρανία: Συνάντηση Τραμπ με Στάρμερ την Πέμπτη – Τι θα συζητήσουν
- «Παραλύει» η Ελλάδα για τα Τέμπη – Εκατοντάδες συγκεντρώσεις την Παρασκευή στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό
- Ο καιρός στην Κρήτη την Τετάρτη 26 Φλεβάρη
- Κάψιμο
- ΗΠΑ: σχεδιάζουν την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χαλκό για λόγους εθνικής ασφάλειας
- Προειδοποίηση από τον ΔΟΜ για τη Γάζα: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε κανέναν εξαναγκαστικό εκτοπισμό»
- Αριστερά
- Κόναν Ο’ Μπράιεν: Ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου και η αγωνία αν θα... «αντέξει» τα Όσκαρ
- Καιρός: Βροχές και μέχρι τους 17°C σήμερα – H πρόγνωση του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας