Τέμπη: Αδιανόητη σπουδή για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή -Τι υποστηρίζουν Δήμος και Φρουραρχείο – Οργή στα social media (Video)

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι, σβήστηκαν τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή, τα οποία γράφτηκαν κατά τις χθεσινές (28/2) πορείες και εκδηλώσεις μνήμης και το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

Το βράδυ, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έκαναν εργασίες καθαρισμού στο σημείο και έσβησαν τα ονόματα.

Μάλιστα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media

και δείχνει συνεργείο καθαρισμού να «εξαφανίζει» τα ονόματα μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, προκάλεσε οργή και απορία σε αρκετούς χρήστες.

Σβήνουν τα ονόματα στη βουλή#τεμπη_εγκλημα pic.twitter.com/VjDxPAKIdn

— Λεωνίδας Θερμός (@Qfkjc1anA7THfJa) February 28, 2024

Όσο κι αν μπαζώνουν, αν πλένουν κι αν καθαρίζουν, όσο και να προσπαθούν να συγκαλύψουν το αίμα δεν φεύγει τόσο απλά.
Γιατί το έχουν στα χέρια τους.
#τεμπη_εγκλημα #Τεμπη_συγκάλυψη #Τεμπη_δικαιωση pic.twitter.com/DcYsY4WM1w

— George Martinos (@GeorgeMartinos_) February 29, 2024

Τα πιο γρήγορα έργα στην Ελλάδα του 41% ήταν το μπάζωμα των Τεμπών και το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών. Αρκεί να επιβληθεί το σκοτάδι και να ξεχάσουμε τα ονόματα όσων φταινε και αθωώθηκαν με την ψήφο των Ελλήνων και τα ονόματα όσων αναζητούν ακόμη το φως. #τεμπη_εγκλημα

— Δουλουμπέκης Θοδωρής (@tdouloumpekis) February 29, 2024

Ότι έχει να κάνει με τη δολοφονία στα Τεμπη καθαρίζεται , μπαζώνεται , κουκουλώνεται .. Ποσό πιο λιανά να μας το κάνουν #τεμπη_εγκλημα #Τεμπη_δικαιωση pic.twitter.com/sIYYItiR7g

— La Mulata (@LaMulataBlanca) February 29, 2024

Είναι η μπογιά με τα ονόματα όσων εσείς σκοτώσατε. Αλλά βέβαια μας καίει να μη φαίνεται λερωμένη η "άφθαρτη" Βουλή. Με το εξωτερικό κομμάτι ξεμπερδέψατε, με το εσωτερικό που είστε όλοι για σκουπίδια τι θα γίνει; #τεμπη_εγκλημα #Τεμπη_συγκαλυψη #Τεμπη_Δολοφονια pic.twitter.com/NiMEPiJ2yR

— Nikoletta Kteniadaki (@NicoleKten) February 29, 2024 Δήμος Αθηναίων: Έδωσε εντολή ο φρούραρχος της Βουλής

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε ότι τη σχετική εντολή έδωσε ο φρούραρχος της Βουλής και όχι ο Δήμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.»

Νωρίτερα, η κ. Μπέη μίλησε στο Mega:

Τι υποστηρίζουν πηγές του φρουραρχείου της Βουλής

Πηγές του φρουραρχείου της Βουλής, αναφέρουν ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τσακώθηκε με τη φίλη του και πέταξε το αυτοκίνητο της στη… θάλασσα! (photos/video)

Εξάρχεια: Μπαράζ εμπρησμών σε σταθμευμένα αυτοκίνητα – Πληροφορίες και για έκρηξη (video)

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές, σταθερά ψηλά ο υδράργυρος – Νέα επιδείνωση από το απόγευμα

Keywords
Τυχαία Θέματα