Τασσώ Καββαδία: 13 χρόνια χωρίς την «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου – Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ (Video)

Σαν σήμερα, η Τασσώ Καββαδία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο.

Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει την ηθοποιό που δεν είναι, πια, κοντά μας τα τελευταία 13 χρόνια, δημοσιεύοντας ένα βίντεο μέσα στο οποίο θυμόμαστε σκηνές από ελληνικές ταινίες που η ηθοποιός

είχε πρωταγωνιστήσει, όπως οι: «Όλγα Αγάπη μου», «Ιστορία μιας Ζωής», «Το Κλωτσοσκούφι», «Η Στεφανία», «Κοινωνία Ώρα Μηδέν», «Πολύ Αργά για Δάκρυα» και «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα».

«Με φυσική ευγένεια και ξεχωριστή φυσιογνωμία, η Τασσώ Καββαδία δημιούργησε το δικό της προσωπικό στυλ, με το οποίο θα μείνει για πάντα στη συλλογική μνήμη. Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική της παιδεία και το καθηλωτικό της βλέμμα αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα» αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Καριέρα

Η Τασσώ Καββαδία ήταν μια γυναίκα ιδιαίτερα μορφωμένη και καλλιεργημένη, υπηρετώντας με συνέπεια το θέατρο, ενώ εργάστηκε επίσης ως ραδιοφωνική παραγωγός, δημοσιογράφος και μεταφράστρια λογοτεχνικών και άλλων έργων.

Επιπλέον, σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν.

Στον κινηματογράφο έγινε γνωστή σε ρόλους που την παρουσίαζαν ως την «κακιά» της ιστορίας. Πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη το 1954, κρατώντας έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Κυριακάτικο Ξύπνημα», δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη, τον Δημήτρη Χορν και τον Γιώργο Παππά.

Ο Κακογιάννης τη συμπεριέλαβε και στην επόμενη ταινία του, τη «Στέλλα», ενσαρκώνοντας τον ρόλο της στρυφνής αδελφής του Αλέκου Αλεξανδράκη. Έκτοτε, ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα που παρά τ γεγονός ότι δεν την είδαμε ποτέ ως πρώτο όνομα, κατάφερε, ωστόσο, να μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου ως ένα από τα πιο «μυθικά» πρόσωπα.

Προσωπική ζωή

Η Αναστασία (Τασσώ) Καββαδία γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 στην Πάτρα. Είχε κάνει δύο γάμους. Το 1942 με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και στη συνέχεια, με τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή.

Η Τασσώ Καββαδία πέθανε στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2010, σε ηλικία 88 ετών και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου «μεταμορφώθηκε» σε Μαρία Κάλλας (Video)

Τοπαλίδου: Απαντά στα επικριτικά σχόλια για την πιρουέτα στην εκκλησία – «Πραγματικά στις εκπομπές λένε ό,τι θέλουν»

Τουμασάτου: «Έγινα δωρήτρια σώματος και οργάνων – Ένιωσα απέραντη ευτυχία»

Keywords
Τυχαία Θέματα