Ταρτάκια ντομάτας με φύλλο σφολιάτας

Οι μικρές αυτές τάρτες ετοιμάζονται σε μόλις 30 λεπτά, με έτοιμο φύλλο σφολιάτας και αποτελούν το ιδανικό ορεκτικό για το καλοκαιρινό τραπέζι, για ένα πικ νικ ή πάρτυ αλλά και ένα σνακ για το σχολείο.

Κάθε μπουκιά είναι ένα λαχταριστό μείγμα από τραγανή βουτυράτη σφολιάτα και γέμιση από κρεμώδη ρικότα, αρωματικά βότανα και ζουμερά ντοματίνια.

Υλικά για τη Συνταγή

1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

1

αυγό

¾ φλιτζανιού ρικότα (ή κατσικίσιο τυρί, κότατζ, ανθότυρο κτλ.)

¼ φλιτζανιού παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα + λίγα επιπλέον για το στόλισμα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή

225 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ή κανονικές ντομάτες σε φέτες)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Νιφάδες χοντρού αλατιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε το σε 9 ίσα κομμάτια. Χαράξτε με το μαχαίρι ορθογώνια μέσα σε κάθε κομμάτι, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο με περίμετρο 6 χιλιοστά περίπου.

2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ρικότα, την παρμεζάνα, το αλατοπίπερο, τα φύλλα βασιλικού, τη σκόνη σκόρδου και τη ρίγανη και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό για να το χρησιμοποιήσετε για το βούρτσισμα της σφολιάτας.

3. Απλώστε τα ταρτάκια σφολιάτας στο προετοιμασμένο ταψί, αφήνοντας μια απόσταση μισού εκατοστού μεταξύ τους. Βάλτε περίπου 1 ½ κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε παραλληλόγραμμο ταρτάκι, στο κέντρο και απλώστε γενναιόδωρα από πάνω τις φέτες από τα ντοματίνια. Βουρτσίστε τις ντομάτες με λίγο ελαιόλαδο και αλείψτε με ένα πινέλο το χτυπημένο αυγό στις άκρες (στα πλαίσια) κάθε παραλληλόγραμμου.

4. Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα, περιστρέφοντας ενδιάμεσα το ταψί, αν χρειαστεί. Αφήστε να κρυώσουν, πασπαλίστε με μερικά φύλλα βασιλικού, χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε!

Διαβάστε επίσης:

Viennetta, το θρυλικό παγωτό της δεκαετίας του ‘90

Σπαγγέτι με τηγανητά κολοκυθάκια (Spaghetti alla Nerano)

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταρτάκια,tartakia