Τάρτα με ρυζόγαλο, τον πρωταγωνιστή της παιδικής μας ηλικίας

Ένα πρωτότυπο και ανατρεπτικό γλύκισμα με ρυζόγαλο, τον πρωταγωνιστή των παιδικών μας χρόνων. Φτιάξτε το με τη δική σας αγαπημένη συνταγή για ρυζόγαλο, εύκολα και γρήγορα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με την κρεμώδη υφή του, τα πλούσια αρώματά του και την εντυπωσιακή του παρουσίαση.

Υλικά για τη Συνταγή150 γραμμάρια ρύζι γλασσέ200 ml νερό1 ½ λίτρο γάλα πλήρες150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κανελόξυλοΦλούδα από 1 λεμόνι4 φύλλα ζελατίνης200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Μαρία ή μπισκότα κανέλας65
γραμμάρια βούτυροΚανέλα για το πασπάλισμαΜερικά μπισκότα για διακόσμηση (προαιρετικά)Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη βάση της τάρτας, θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη. Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρικάκι, προσθέστε το αλάτι και αδειάστε το μέσα στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά το μίγμα έτσι ώστε να έχετε μια υφή σαν βρεγμένη άμμο, ούτε πολύ στεγνή αλλά ούτε και πολύ νερουλή. Αλείψτε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα με λίγο βούτυρο και στρώστε τη βάση της με αντικολλητικό χαρτί. Μοιράστε το μίγμα των μπισκότων σε όλη τη βάση και με τα δάχτυλά σας πιέστε ελαφρά για να συμπιεστεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει και ξεκινήστε την προετοιμασία του ρυζόγαλου. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το ρύζι μαζί με το νερό να το σκεπάζει. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Όταν εξατμιστεί τελείως, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και κρατήστε στην άκρη το βρασμένο ρύζι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το γάλα, το κανελόξυλο και τις φλούδες λεμονιού και ζεστάνετε το μίγμα καλά. Μόλις αρχίσει να βράζει, τραβήξτε το από τη φωτιά, ρίξτε το βρασμένο ρύζι, ανακατέψτε και ξαναβάλτε το πάνω στην εστία. Όταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράστε για 50 λεπτά με μια ώρα. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Στο μεταξύ βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσουν και να ενυδατωθούν. Όταν το ρύζι γίνει πηκτό σαν κρέμα γάλακτος, αφαιρέστε το ξύλο κανέλας και τις φλούδες και προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ακόμη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίξτε τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να διαλυθούν και να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήστε να χλιαρύνει ελαφρά η κρέμα και αδειάστε την πάνω από τη βάση του μπισκότου.

Μόλις κρυώσει καλά, βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο. Ξεφορμάρετε προσεκτικά λίγο πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με κανέλα σκόνη, στολίστε με μερικά μπισκότα και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μουστάρδας

Εύκολο τιραμισού με μπισκότα πτι μπερ

Σικελική ρυζόπιτα φούρνου (τιμπάλ) με μελιτζάνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τάρτα,tarta