Ταινίες πρώτης προβολής: Hunger Games prequel, ένα πολεμικό δράμα και δυο ανατριχιαστικά ντοκιμαντέρ τώρα στις αίθουσες

Έξι ταινίες που δεν απογοητεύουν μας επιφυλλάσει αυτή η εβδομάδα με την πρεμιέρα του prequel της τριλογίας Hunger Games αλλά και αυτή του πολυβραβευμένου Ιάπωνα σκηνοθέτη Χιροκάζου Κόρε Έντα, «Το Τέρας». Επιπλέον, ο ηθοποιός της επιτυχημένης σειράς του Netflix Lupin, Ομάρ Σι, πρωταγωνιστεί σε ένα πολεμικό δράμα σενεγαλέζικης και γαλλικής παραγωγής, η

Τζούλιαν Μουρ και η Νάταλι Πόρτμαν που εξερευνά ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.

The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών

Η Rachel Zegler πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird στο αναμενόμενο prequel της τριλογίας The Hunger Games, και είναι ο επιλεγμένος «φόρος» της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ουςΑγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς

Πρωταγωνιστούν: Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Τομ Μπλάιθ, Χάντερ Σέιφερ, Πίτερ Ντίγκλαντζ, Βαϊόλα Ντέιβις

Το τέρας

Μια προαστιακή πόλη με μια μεγάλη λίμνη. Εκεί μένουν απλοί φιλειρηνικοί άνθρωποι, μια ανύπαντρη μητέρα που αγαπά τον γιο της, μια δασκάλα που νοιάζεται για τους μαθητές της και αθώα παιδιά που ζουν μια ειρηνική ζωή. Κανείς δεν περίμενε ότι ένας καβγάς στο σχολείο θα τα άλλαζε όλα. Έμοιαζε με μια κοινή διαμάχη μεταξύ παιδιών, αλλά οι ισχυρισμοί τους διέφεραν και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια μεγάλη υπόθεση που αφορούσε την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης. Τότε ένα βροχερό πρωινό, τα παιδιά εξαφανίζονται ξαφνικά.

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε Έντα

Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Άντο, Εϊτά Ναγκαγιάμα, Σόγια Κουροκάβα, Χινάτα Χιράτζι

Ο Πατέρας του Στρατιώτη

1917. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Σενεγαλέζος κατατάσσεται στον γαλλικό στρατό για να προστατεύσει τον 17χρονο γιο του, Τιερνό, ο οποίος στρατολογήθηκε παρά τη θέλησή του. Έτσι ο Μπακαρί ξεκινά έναν αγώνα ως την κόλαση για να σώσει τον γιο του. Από το μέτωπο πλέον, οι δυο τους αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σκηνοθεσία: Ματιέ Βαντεπιέ

Πρωταγωνιστούν: Ομάρ Σι, Αλασάν Σάι, Φρανσουά Σατό, Λέα Καρνέ κα.

May December

Είκοσι χρόνια μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε το ρομάντζο της τότε 36χρονης Γκρέισι και του 13χρονου Τζος, το ζευγάρι ζει μια φαινομενικά ειδυλλιακή προαστιακή ζωή. Η οικογενειακή τους γαλήνη θα διαταραχθεί απότομα από την έλευση της Ελίζαμπεθ, μιας διάσημης ηθοποιού που θέλει να μελετήσει την Γκρέισι καθώς θα την υποδυθεί στον επερχόμενο ρόλο της ως Γκρέισι. Όσο η Ελίζαμπεθ βυθίζεται στην καθημερινότητα του ζευγαριού, η άβολη πραγματικότητα του σκανδάλου αποκαλύπτεται, φέρνοντας στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα.

Στο «MayDecember», o Τοντ Χέινς εξερευνάει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ανθρώπινου είδους: την κολοσσιαία άρνηση να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.

Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς

Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Πόρτμαν, Τσαρλς Μέλτον, Τζόσελιν Σέλφο κα.

Τέσσερις Κόρες

Δραματικό ντοκιμαντέρ, τυνησιακής και γαλλικής παραγωγής του 2023. Η Τυνήσια Όλφα Χαμρουνί είναι μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Δύο απ’ αυτές εξαφανίστηκαν το 2015, σε ηλικία 14 και 15 χρόνων, επειδή εγκατέλειψαν την οικογένεια, για να προσφέρουν τον εαυτό τους στο Ισλαμικό Κράτος. Η Όλφα θα γίνει διάσημη, όταν θα βγει δημόσια στην Τυνησία και θα καταγγείλει τους τζιχαντιστές και την ισλαμική προπαγάνδα, για τον χαμό των δυο κοριτσιών της.

Σκηνοθεσία: Καουτέρ Μπεν Χανιά,

Πρωταγωνιστούν: Χιντ Σάμπρι, Νουρ Καρούι, Όλφα Χαμρούνι κα.

Όλη η Ομορφιά και η Αιματοχυσία

Ντοκιμαντέρ, αμερικάνικης παραγωγής του 2022Ο πολυσυζητημένος Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας 2022 αφηγείται την ταραχώδη ζωή και το έργο της κορυφαίας φωτογράφου Ναν Γκόλντιν. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφει τον επίμονο αγώνα της να ξεσκεπάσει την δυναστεία μεγιστάνων φαρμακοβιομηχάνων που κρυβόταν πίσω από τη θανατηφόρα επιδημία οπιοειδών OxyContin η οποία στοίχισε τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Με ένα πολλαπλά συγκλονιστικό φιλμ, η βραβευμένη με Όσκαρ δημιουργός διηγείται πώς ένας άνθρωπος μετέτρεψε το προσωπικό του τραύμα σε σανίδα σωτηρίας για τους άλλους, αποδεικνύοντας ότι το να αλλάξεις τον κόσμο είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης και η ύστατη πολιτική πράξη.

Σκηνοθεσία: Λόρα Πόιτρας

Διαβάστε επίσης:

TOPO: Το περιοδικό που έχει κερδίσει τους εφήβους – «Λέει» τις ειδήσεις με σχέδια και «φυσαλίδες»

Μη χάσετε το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Πρωτιά τηλεθέασης για τον ΑΝΤ1 την Τρίτη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταινίες, Hunger Games,tainies, Hunger Games