Ταϊλάνδη: Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση για τη διάσωση των πέντε παιδιών και του προπονητή

Η αγωνία στο κατακόρυφοΚΟΣΜΟΣ

Η αγωνία κορυφώνεται για τη διάσωση των τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που έχουν απομείνει παγδευμένοι στη σπηλιά στην Ταιλάνδη.

Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που διεξαγάγει αυτή τη στιγμή την τρίτη επιχείρηση διάσωσης μπήκαν στο εσωτερικό του.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, εκτιμώντας πως η επιχείρηση κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.

Και

οι τέσσερις εναπομείναντες μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.

Καλά στην υγεία τους τα οκτώ παιδιά που διασώθηκαν

Στο μεταξύ, τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας.

Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα.

Ταϊλάνδησπηλιά ΤαιλάνδηδιάσωσηδύτεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταϊλάνδη,tailandi