Ταϊλάνδη κατά BBC: Κατηγορεί το κανάλι για δυσφήμηση του νέου βασιλιά

ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα δεν ανέλαβε τον θρόνο της Ταϊλάνδης ο Μάχα Βατζιραλονγκόρν, γνωστός πλέον ως βασιλιάς Ράμα o 10ος,και ήδη ξεκίνησε τις πρώτες… μηνύσεις. Στο στόχαστρο του νέου βασιλιά της χώρας βρίσκεται το BBC Ταϊλάνδης το οποίο κατηγορείται για δυσφήμηση του νέου βασιλιά της χώρας.

Συγκεκριμένα το κανάλι κατηγορείται πως αναφέρθηκε στις εικόνες από την ενθρόνιση του βασιλιά ως «σκηνές πλήρους υποταγής στον playboy βασιλιά της χώρας».

«Όποιος παραβιάζει το

νόμο της Ταϊλάνδης πρέπει να διώκεται και ακόμη και δημοσιογράφοι από την Ταϊλάνδη που εργάζονται στο BBC πρέπει να υποστούν τις ανάλογες ποινές», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΒBC Thai αναφέρει: «Το BBC ιδρύθηκε για τη μετάδοση αντικειμενικών, ανεξάρτητων και ακριβών ειδήσεων σε μια χώρα όπου τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν περιορισμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι το συγκεκριμένο άρθρο πληροί τους όρους δεοντολογίας του BBC

Από την πλευρά του το BBC δήλωσε πως ξεκίνησε ήδη έρευνα, ώστε να διαπιστώσει την ακριβή ορολογία με την οποία έγινε η αναμετάδοση της ενθρόνισης του νέου βασιλιά.

ΤαϊλάνδηΒασιλιάς ΤαϊλάνδηςBBCμήνυσηδυσφήμισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα