Ταϊλάνδη: Αγωνία για τους 9 εγκλωβισμένους - Νέα επιχείρηση σε εξέλιξη (Photos/Video)

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθεί όλος ο πλανήτηςΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των μαθητών από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, μαζί με τον προπονητή τους, για περισσότερο από δυο εβδομάδες.

Χθες, απεγκλωβίστηκαν από τη σπηλιά τέσσερα παιδιά. Και τα τέσσερα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η προετοιμασία της επιχείρησης κράτησε 10 ώρες και θα επιχειρήσουν και αυτή τη φορά οι ίδιοι δύτες που συμμετείχαν και στην πρώτη φάση και

αυτό γιατί γνωρίζουν τις συνθήκες του σπηλαίου και τι πρέπει να κάνουν.

Εξηγώντας εν μέρει την καθυστέρηση στην έναρξη της νέας επιχείρησης, ο Ταϊλανδός ΥΠΕΣ υποστήριξε ότι έπρεπε να τοποθετηθούν περισσότερες μπουκάλες με οξυγόνο κατά μήκος της υποθαλάσσιας διαδρομής κάτι που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Όπως εξηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, «οι διασώστες χρειάζονται περίπου 10 ώρες για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες--50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί».

Το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο, στις 17:40. Ο 14χρονος Μαρκ

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

pic.twitter.com/D1umiFDr1t

— Elon Musk (@elonmusk) July 8, 2018

ΤαϊλάνδημαθητέςδιάσωσηεγκλωβισμόςΑσίαγιατροίδύτεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα