Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Champions League

ΑΘΛΗΤΙΚA

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν και Ρεάλ - Γιουβέντους τα δύο ζευγάρια που ανέδειξε η κλήρωση για τους 4 του Champions League, που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της Ελβετίας.

Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου είχαν αναμετρηθεί ξανά στα ημιτελικά του θεσμού πριν από δύο χρόνια, με τη Μπάγερν να «σαρώνει» με συνολικό σκορ 7-0 (4-0 εντός και 3-0 εκτός) και να περνά στο τελικό όπου κατέκτησε το τρόπαιο σε βάρος της Ντόρτμουντ.

Στα μεταξύ τους ματς οι Βαυαροί έχουν πέντε

νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας, είχαν προκριθεί και πέρυσι στα ημιτελικά και αποκλείστηκαν από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από τις συνολικές παρουσίες τους έχουν προκριθεί δέκα φορές στον τελικό ενώ έξι έχουν αποκλειστεί.

Να σημειωθεί ότι ο Γκουαρντιόλα επιστρέφει στη Βαρκελώνη για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα μετά το 2012 όταν και αποχώρησε από το σύλλογο.

Επανάληψη του ημιτελικού του 2002-03 είναι το Ρεάλ - Γιουβέντους. Τότε η Γιουβέντους είχε αποκλείσει τη “βασίλισσα”, απέναντι στην οποία έχει επτά νίκες, μια ισοπαλία και οκτώ ήττες.

Είναι η ενδέκατη φορά που η Γιουβέντους θα αγωνιστεί στα ημιτελικά και πρώτη μετά το 2003. Η Ρέαλ Μαδρίτης έχει 26 παρουσίες στα ημιτελικά με τη φετινή και τις μισές προκρίθηκε στον τελικό.

Οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων

Η Γιουβέντους θα υποδεχτεί τη Ρεάλ στο Τορίνο στις 6 Μαΐου, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στις 12 Μαΐου στην Μαδρίτη.

Αντίστοιχα, ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου στο "Καμπ Νου", ενώ ο επαναληπτικός στις 13 Μαΐου στο "Αλιάνζ Αρένα".

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Τα ζευγάρια για τα ημιτελικά του Europa League

Νάπολι - Ντνίπρο και Σεβίλλη - Φιορεντίνα θα είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Europa League.

Champions Leagueημιτελικάκλήρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα