Τα «πρώτα» μέσα

Στη ζούγκλα του διαδικτύου με τις εκατοντάδες ή και χιλιάδες ενημερωτικές σελίδες είναι λογικό να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Έτσι, όταν «πέφτει» στον λαβύρινθο αυτό μία είδηση, ακόμα και ένα αποκλειστικό, που λέμε, θέμα, αρκούν ελάχιστα λεπτά για να μην καταλαβαίνει κανείς εύκολα από ποιον δημοσιεύτηκε πρώτα.

Συχνά δε, μέσα στην αχλή μίας αδυσώπητα ταχύτατης και γενικά αδιάφορης για τη δεοντολογία πραγματικότητας, ελάχιστοι και ελάχιστες αναζητούν την πραγματική πηγή – ούτε καν για να αξιολογήσουν

την είδηση, ούτε καν για να διασταυρώσουν.

Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα κι αν δεν φαίνεται η αρχική πηγή μίας δημοσίευσης, μπορεί εύκολα να μάθει κανείς, αρκεί να το θέλει. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν, ενώ γνωρίζει πλέον την πηγή, τη «γράφει» κανονικά.

Όπως έγινε με την αποκάλυψη που έκανε το topontiki.gr για το κείμενο, που σχεδιάζει (ή σχεδίαζε) η Ομπρέλα, να καταθέσει εναντίον του Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το οποίο πήραν μετά όλοι και το έκαναν φέιγ βολάν, αλλά χωρίς να αναφέρουν την πηγή. Εκτός από το iefimerida.gr, που αποδεικνύει γιατί είναι στην κορυφή των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Διότι, δεν αρκεί να είσαι πρώτο ενημερωτικό μέσο, αλλά να συμπεριφέρεσαι και ως πρώτο ενημερωτικό μέσο… Και γενικά ως μέσο (και δημοσιογράφος) που σέβεσαι τη δεοντολογία. 

Αυτά και με υγεία πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη απάντηση του Τσίπρα σε όσους τον καλούν να παρέμβει – Μία ερμηνεία της δήλωσης Βασιλειάδη

Αθλιότητα Φίλη για Κασσελάκη: Κάνει πολιτική με την προσωπική του ζωή – Τον στήριξε το σκοτεινό διαδίκτυο

Με Κόκκαλη στις ευρωεκλογές η Α.Ο.Ρ.Α της Ομπρέλας;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα «πρώτα» μέσα,