Τα πασχαλινά προγράμματα των καναλιών

Η Κυριακή του Πάσχα είναι παραδοσιακά ημέρα γλεντιού για τους Έλληνες. Και ως γνωστόν γλέντι δίχως μουσική δεν γίνεται.

Η ΕΡΤ1, η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 μερίμνησαν για πασχαλινά προγράμματα, ενώ στο …χορό μπαίνει και το Mega.

Οι επιλογές:

ΕΡΤ1

Στη 1 το μεσημέρι, η Νάσια Κονιτοπούλου φέρνει νησιωτικό αέρα στην εκπομπή «Δύο στη 1» και ανεβάζει

τη διάθεση στα ύψη. Ο Ηλίας Μαμαλάκης έρχεται στην παρέα της εκπομπής και μιλάει για τη ζωή, τα βιβλία του και τη μαγειρική και μας μεταφέρει γεύσεις, μυρωδιές και αναμνήσεις.

ΕΡΤ2

Ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι ετοίμασε η «Αυλή των χρωμάτων» την Κυριακή του Πάσχα στις 20:50.

Προσαρμοσμένη στη γιορτινή ημέρα, η εκπομπή έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα γνήσια ελληνικό.

Με τη βοήθεια του ιστορικού ερευνητή της εκπομπής Κώστα Μπαλαχούτη, τρεις εξαιρετικά αγαπητοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν την πιο γνήσια εκδοχή του ελληνικού τραγουδιού, τα δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, από τα ψηλότερα βουνά μέχρι τα ακριτικά νησιά.

Η Γιώτα Γρίβα, η Μαρία Νομικού και ο Ματθαίος Γιαννούλης τραγουδούν και ξεσηκώνουν, την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χρήστος Βέργαδος και η Νεκταρία Κοκκινάκη αποκαλύπτουν τον γαστριμαργικό πλούτο της χώρας, τις πασχαλινές συνταγές, τα ήθη και τα έθιμα όλων των Ελλήνων.

ΕΡΤ3

Το κανάλι της Βόρειας Ελλάδας θα γλεντήσει στη 1.30 με νέο επεισόδιο της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» που γυρίστηκε στον Τρίλοφο Ημαθίας, δίπλα στις περίφημες ανθισμένες ροδακινιές.

Μια γιορτή γεμάτη ευχές, χορό, μουσικές, ιστορίες, νοσταλγία, μέλλον και πολιτισμό. Τι είναι το έθιμο της «κούνιας» και τι συμβολίζει; Γιατί στο τέλος ζυγίζουν τα κορίτσια με το καντάρι;

Ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει με τους κατοίκους για τις παραδόσεις τους, τα θρυλικά «Ρουγκάτσια», το όνειρο τους για το χωριό, τα μυστικά τους, την καθημερινότητα τους και την καταγωγή τους: άλλοι είναι ντόπιοι, άλλοι από την Ανατολική Ρωμυλία κι άλλοι Βλάχοι.

ΜEGA

Για όσους δεν το δουν το βράδυ της Ανάστασης, το Mega θα επαναπροβάλλει στη 1.40 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα το αναστάσιμο «Σπίτι με το Mega».

Η Ρούλα Κορομηλά φιλοξενεί τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου μαζί με γκεστ τραγουδιστές: Ο Νίκος Ζωιδάκης από την Κρήτη, η Στέλλα Κονιτοπούλου με το πασίγνωστο νησιώτικό της ρεπερτόριο, η Γωγώ Τσαμπά με τραγούδια σφραγισμένα από την παράδοση και με άρωμα Πόντου, ο Αλέξης Παρχαρίδης. Μαζί τους ο ταλαντούχος Χάρης Μακρής και ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος και ο Λαογραφικός Όμιλος Κουρήτες.

Διαβάστε επίσης:

Neftlix: Οι σειρές που «κόπηκαν» – Οι εκπομπές που κινδυνεύουν να ακυρωθούν μέσα στο 2023 (Videos)

«Ζήσε αλλιώς»: Η Σοφία Αλιμπέρτη επιστρέφει στην TV μετά από 14 χρόνια – Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα της εκπομπή (Video)

Εφημερίδες: Οι τίτλοι από τα σημερινά πρωτοσέλιδα (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα