Τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παλιά μέλη από τύχη, ούτε από αδύναμη μνήμη

Αυτή η συζήτηση περί παλαιών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πήγαν την πρώτη Κυριακή να ψηφίσουν για αρχηγό, ενώ γινόταν ο κακός χαμός με τις εκλογές αυτές, αλλά ξαφνικά θα πάνε σήμερα στα επαναληπτικά, κάπου πάσχει. Και ειδικά πάσχει η θεωρία ότι τα παλαιά μέλη είναι κάτι ξεχασμένοι στρατιώτες (σαν εκείνους τους Ιάπωνες που κατάλαβαν χρόνια μετά ότι τελείωσε ο β’ παγκόσμιος πόλεμος και άρχισαν να ξεμυτάνε από τις ζούγκλες), που γοητεύονται

από την Αχτσιόγλου και τρέμουν μην παραδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο «αμερικανάκι» – όπως λένε στα τηλεφωνήματα κάποιοι της Κουμουνδούρου.

Πρώτον, τα μέλη δεν είναι τόσα πολλά όσα λένε. Κάτι 30 και 40 χιλιάδες ούτε στα όνειρα του πιο αισιόδοξου. Αν ήταν τόσα τα μέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έφτανε στο 18% στις εθνικές εκλογές.

Δεύτερον, τα παλαιά μέλη που έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ καιρό τώρα, δεν έχουν κάποια κάψα τι θα γίνει με το κόμμα. Αν νοιάζονταν δεν θα έφευγαν.

Τρίτον, πολλά παλαιά μέλη, από εκείνα που ψήφισαν τον Τσίπρα για αρχηγό την άνοιξη του 2022 και μετά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, είναι «τσιπρικοί» και μάλλον το μόνο που ίσως τους ενδιαφέρει είναι τι λέει ο Τσίπρας, όχι ο Τζανακόπουλος. Με ό,τι σημαίνει αυτό.

Τώρα, μπορεί να έμειναν και κάποιοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάνε στις κάλπες την περασμένη Κυριακή ή ξανασκέφτηκαν τη συμμετοχή τους με βάση τα νέα δεδομένα. Στην πραγματικότητα είναι μερικές και όχι αρκετές χιλιάδες και διόλου δεδομένοι δεν είναι για κάποια από τις δύο πλευρές που συγκρούονται σήμερα.

Το βράδυ θα φανεί τι κρύβει όλο αυτό με τα παλιά μέλη…

Διαβάστε επίσης:

Αρνήσεις (με νόημα;) για τηλεοπτικές παρουσίες

Τους έστειλαν στο στόμα του λύκου

Κασσελάκης – Τσίπρας στην κηδεία της μητέρας της Δούρου

Keywords
Τυχαία Θέματα