Τα ...Νέα για ΔΟΛ και Mega

MEDIA

Παρατείνεται η αγωνία των εργαζομένων στον ΔΟΛ σε ότι αφορά το μέλλον του οργανισμού.

Δεν είναι μόνο οι τράπεζες που δυσκολεύουν τα πράγματα σε ότι αφορά τους ανοικτούς λογαριασμούς που δίνουν την δυνατότητα να μπαίνουν κάποια ποσά για να παίρνουν τα καθυστερούμενα οι εργαζόμενοι, αλλά και κάποιες κινήσεις του εκδότη που μπλοκάρουν κάθε διάθεση επιχειρηματικών σχημάτων να μπουν στον οργανισμό ακόμα και πριν την διαδικασία εκκαθάρισης.

Σε

κρούση που έγινε από επιχειρηματία- ο οποίος ήταν σε συνεννόηση με ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο, ο εκδότης του συγκροτήματος ζήτησε να ικανοποιηθούν πρώτα οι ...δικές του απαιτήσεις.

Δεν έγιναν μια, αλλά τρείς τέτοιες συναντήσεις. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι δεν απέκλειαν από ένα τέτοιο επιχειρηματικό σχήμα, ούτε τον Ιβαν Σαβίδη, για την ενεργό συμμετοχή του οποίου στα ΜΜΕ ενδιαφέρονται ζωηρά και επίμονα στελέχη της κυβέρνησης με την σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου.

Το ενδιαφέρον του Σαββίδη για τον ΔΟΛ- κατά την διαδικασία της εκκαθάρισης- έχει πριν μια στάση στο Mega. Μεγαλομέτοχος του καναλιού είχε σχεδόν συμφωνήσει μαζί του για μειοψηφική συμμετοχή- αλλά έτερος μέτοχος του έστρωσε χαλί να μπει πρωτά στο ..δικό του μαγαζί, αλλά τα χρέη των διακοσίων εκατομμυρίων είναι μεγάλο εμπόδιο. Ιβαν παντού λοιπόν και με ευλογίες. Όμως λένε, ότι, ούτε εύκολα αγοράζει, ούτε εύκολα αποφασίζει γενικώς. Θα έλεγε κανείς, ότι βρίσκεται πιο κοντά στο Μέγκα, αν συνεχιστεί το καλό κλίμα στις συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο του καναλιού.

Στον ΔΟΛ πάλι, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν αποχωρήσει προς διάφορες κατευθύνσεις αναζητώντας εργασία και μάλιστα με διάθεση να συμβάλουν και στο στήσιμο νέων εφημερίδων. Λογικό, αφού είτε δεν άντεξαν να περιμένουν, είτε είχαν ενδιαφέρουσες οικονομικές προτάσεις.

Οι περισσότεροι έφυγαν από το Βήμα και πολλοί λιγότεροι από τα ΝΕΑ. Τα Νέα, που συνεχίζουν δυναμικά με διευθυντή τον έμπειρο Παναγιώτη Λάμψια- επί χρόνια πολιτικό συντάκτη και στέλεχος του ΔΟΛ- ο οποίος συνεχίζει μεν σταθερά την αντιπολιτευτική γραμμή της εφημερίδας, χωρίς όμως εμπάθειες, υπερβολές και κυρίως διάφορα "παιχνίδια" που κόστισαν στο συγκρότημα και σε κύρος και σε απώλεια αναγνωστών. Οι διάφορες επιλογές των διευθυντών των Νεων- μετά την περίοδο Καραπαναγιώτη- άλλαξαν την γραμμή και απομάκρυναν την στήριξη της εφημερίδας στην δημοκρατική παράταξη και την κεντροαριστερά και την έφεραν κοντά στην ΝΔ του Σαμαρά και μετέπειτα του Μητσοτάκη. Με πρώτη ευθύνη φυσικά του Ψυχάρη.

Όμως σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, τουλάχιστον τα ΝΕΑ, με διευθυντή τον Π.Λάμψια και πολλούς συνεργάτες του, προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα. Σκληρή αντιπολίτευση, καλοί τίτλοι, χωρίς εμμονές...Δύσκολος δρόμος για τους δημοσιογράφους και τους άλλους εργαζόμενους του ΔΟΛ, την ώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα για τον νυν εκδότη και συγκεκριμένοι συνεταίροι του βάζουν τρικλοποδιές σε όποιον προσπαθεί να βρει τραπεζική η μετοχική λύση.

Δημοσιογραφικός Όμιλος ΛαμπράκηΤΑ ΝΕΑΤο ΒήμαMegaΠαναγιώτης ΛάμψιαςΣταύρος ΨυχάρηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα