Τα ερωτήματα που θα απαντήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Πολιτική

 

Τα επεισόδια βίας των τελευταίων ημερών όσο και τα θέματα της πανδημίας και του ΕΣΥ  θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης που θα έχει σήμερα στην Βουλή ο πρωθυπουργός με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς από τη πλευρά της κυβέρνησης επιχειρήθηκε -τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα- να ενοχοποιηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα θέματα.

Το ερώτημα φυσικά είναι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να χαμηλώσει τους

τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς παρά τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου οι πολίτες δεν φαίνεται να έχουν πειστεί ότι για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ  ή θα συνεχίσει την ίδια ρητορική.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο facebook υπήρχαν περισσότερα από 25.000 αρνητικά μηνύματα ενώ μόνο 9.500 likes μετά το διάγγελμά του την Τρίτη το βράδυ. Την ίδια ώρα τα επιχειρήματα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου και της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστετελίας Πελώνη περί ευθύνης  του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων μάλλον αποστροφή δημιουργούν στους πολίτες παρά τους πείθουν ότι είναι έτσι.

Από την άλλη στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι αυτή η επιχειρηματολογία πιάνει στις ηλικίες 55 με 60 που είναι ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ η κυβέρνηση δεν έχει να περιμένει πολλά από τους νέους ψηφοφόρους με τους οποίους στην πραγματικότητα συγκρούεται.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός στην Βουλή  θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που θα του θέσει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας όσο και για τον ρόλο που έπαιξε η κυβέρνηση στο να διαλυθεί η μεγάλη συγκέντρωση των πολιτών στην Νέα Σμύρνη την Τρίτη το βράδυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει:

Γιατί, ενώ η αστυνομία και η κυβέρνηση  γνώριζε ότι θα γίνουν συγκεντρώσεις την Τρίτη το μεσημέρι από ομάδες χούλιγκαν, δεν προστάτευσε τους πολίτες που βρέθηκαν στην συγκέντρωση.Γιατί, αντί να προστατεύσει τους πολίτες, αποφάσισε να στείλει τις μοτοσικλέτες της ομάδας Δράση για να διεμβολίσουν τους χούλιγκαν, δίνοντάς τους έτσι την τέλεια ευκαιρία να πετύχουν αυτό που ήθελαν, με αποτέλεσμα το χάος και την ανασφάλεια για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και τους ίδιους τους αστυνομικούς.Γιατί, αντί να μεριμνήσει για την προστασία χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών, μεθόδευε την στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών του αντιπάλων. 

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχουν ξεκινήσει πολλές γκρίνιες για την στάση που κρατάει το Μέγαρο Μαξίμου και στα φαινόμενα βίας ενώ θεωρούν ότι πλέον είναι απωθητικό το επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 Όσοι διαμαρτύρονται θεωρούν μάλιστα ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι, οργισμένοι και αγχωμένοι για το τι τους περιμένει την επόμενη μέρα ενώ οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν να διαχειριστούν τα όποια προβλήματα μόνο επικοινωνιακά.

Θεωρούν ακόμα, λάθος την αναφορά, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, στην λαϊκή εντολή που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2019 καθώς έδωσε την εντύπωση στους πολίτες ότι αυτό του δίνει την δυνατότητα να κάνει ότι θέλει.

Βουλήαστυνομική βίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα