Τα εμβόλια ως λοταρία…

Θα μπορούσε κανείς άραγε να φανταστεί ότι όλη αυτή η δημοσιότητα γύρω από την παραγωγή και διάθεση των εμβολίων και των εμβολιασμών θα εδραιωνόταν ως δημοκρατικό δικαίωμα; Δηλαδή, να ετοιμάζεται ένα φάρμακο για τον διαβήτη, για την πνευμονία, για την οσφυαλγία ή τον πονοκέφαλο και κάθε μέρα όλα αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα να μπαίνουν με έναν τρόπο στον δημόσιο διάλογο, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για το αν είναι ασφαλή, τι παρενέργειες έχουν, τι κινδύνους εγκυμονούν, ή ακόμα ποιες σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να εξαλείψουν την ανθρωπότητα και άλλα ευτράπελα…

Αλήθεια, όλη αυτή η δημόσια

ιατροφαρμακευτική φιλολογία γύρω από τα εμβόλια πού αποσκοπεί; Στην ενημέρωση του πολίτη; Να ελέγξει ο πολίτης τον τύπο του εμβολίου, τα χαρακτηριστικά του; Ο πολίτης ένα έχει να κάνει: να εμπιστευτεί τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς για τα φάρμακα. Τι νόημα έχει να συζητούν συνέχεια για πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται; Αν κάποιος μπει στον κόπο να διαβάσει τις παρενέργειες που μπορεί να έχει κάθε φάρμακο -από την απλή ασπιρίνη έως το πιο πολύπλοκο και σύνθετο σκεύασμα-, παρενέργειες που ωστόσο πρέπει να αναγράφονται για ευνόητους λόγους, δεν πρόκειται να δεχτεί ποτέ οποιανδήποτε φαρμακευτική αγωγή!

Η ιστορία με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου. Αυτό το μέγα επίτευγμα της επιστήμης έχει διασυρθεί από τον ανηλεή πόλεμο των φαρμακευτικών εταιριών και από πολιτικές σκοπιμότητες. Το παιχνίδι αυτό το οποίο παρακολουθούμε πλέον έκθαμβοι όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση -στην πιο πολιτισμένη περιοχή του κόσμου- έχει λάβει αηδιαστικές διαστάσεις. Η διαχείριση υπήρξε εγκληματική και είναι απορίας άξιον γιατί πλέον δεν αναζητούνται ευθύνες.

Για όλες αυτές την απαράδεκτες παλινωδίες με ανυπολόγιστο κόστος πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Ενώ έχουν εμβολιαστεί δεκάδες εκατομμύρια πολίτες με AstraZeneca, κάθε εβδομάδα διαρρέει μια ανακοίνωση η οποία αλλάζει τα ηλικιακά όρια, την επικινδυνότητα ή την συνέχεια των εμβολιασμών. Τι σημαίνουν όλες αυτές οι εμβόλιμες ανακοινώσεις που αμφισβητούν το εμβόλιο, δημιουργούν πρωτοφανή σύγχυση και φέρνουν τους πολίτες σε πλήρη αδυναμία να κατανοήσουν τι πρέπει να κάνουν και τι όχι; Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή διαχείριση-φιάσκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα