Τα άγνωστα αποτελέσματα του Brexit: Αύξηση 500% στα ρατσιστικά εγκλήματα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας έχει προκαλέσεις οικονομικές αναταράξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα οικονομικά αποτελέσματα μιας πιθανής εξόδου της Βρετανίας καθώς και το μέλλον της ΕΕ είναι τα βασικά ζητήματα που τραβούν πάνω τους την προσοχή.

Στα ψιλά γράμματα έχει περάσει όμως μια δυσάρεστη εξέλιξη που αφορά στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα ρατσιστικά εγκλήματα, σύμφωνα

με την επίσημη έκθεση της αστυνομίας, έχουν παρουσιάσει αύξηση 500%. Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα έχουν καταγραφεί στα επίσημα αρχεία 331 διαφορετικά περιστατικά, ενώ πιθανότατα έχουν συμβεί πολλά περισσότερα τα οποία δεν έχουν καταγραφεί.

Polish father & son beaten up by thug shouting for them to go home in East London last night https://t.co/GIFUj4zaSq pic.twitter.com/QHJPSi4O6Q

— I was a JSA claimant (@imajsaclaimant) 26 June 2016

Η εκπρόσωπος της Βρετανικής αστυνομίας δήλωσε απογοητευμένη και οργισμένη από την αύξηση σε αυτού του είδους τα εγκλήματα και κάλεσε τα θύματα να μη σιωπούν και να καταγγέλλουν όλα τα περιστατικά ώστε να μπορούν να ληφθούν τα πρέποντα μέτρα.

Disgusting RT @fionaand: Older woman on the 134 bus gleefully telling a young Polish woman and her baby to get off and get packing.Horrific.

— ChannyAmos (@Channy_Amos) 25 June 2016

Το μεταναστευτικό ήταν για πολλούς ο καθοριστικός παράγοντας ο οποίος «έσπρωξε» τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου στο να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου.

My girlfriend just sent me this photo from #Newcastle. Absolutely unbelievable #BrexitBritain #Brexit #EUref pic.twitter.com/EhA96ZUHSq

— daniel watson (@DWxLW) 25 June 2016

Η βουλευτής Τζο Κοξ, μια από τις πιο επιφανείς πολέμιους της Ισλαμοφοβίας, δολοφονήθηκε μόλις μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα.

Jo Cox was working on report into right-wing extremism before attack https://t.co/VjjRMcrhwP pic.twitter.com/I5hu9lO5qL

— RT UK (@RTUKnews) 20 June 2016

BrexitΜεγάλη ΒρετανίαΗνωμένο Βασίλειορατσιστικά εγκλήματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα