Τα Wikileaks δημοσιεύουν 294.548 email που «έφυγαν» από το κόμμα του Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Όπως είχαν προαναγγείλει τα WikiLeaks έφεραν στο φως της δημοσιότητας βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 294.548 email και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία, από εσωτερικές επικοινωνίες στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP του Ταγίπ Ερντογάν.

Το πρώτο μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποκάλυψαν τα WikiLeaks

περιλμβάνει 762 φακέλους, στους οποίους περιλαμβάνονται 294.548 email που φθάνουν χρονικά έως τις 6 Ιουλίου 2016, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ το παλαιότερο είναι από το 2010.

Τα WikiLeaks υποστηρίζουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό μία εβδομάδα πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα επισημαίνοντας ότι έχουν επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, η οποία δεν συνδέεται όπως εξηγούν, με κανέναν τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιοδήποτε αντίπαλο κόμμα ή χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους τα Wikileaks δέχθηκαν διαδικτυακή επίθεση προκειμένου να μην δημοσιεύσουν τα στοιχεία αυτά, αλλά κατάφεραν να δημοσιοποιήσουν τα αρχεία αυτά ως απάντηση στις μεθδεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης μετά το πραξικόπημα, σημειώνουν τα WikiLeaks στον ιστότοπό τους.

WikiLeaksΕρντογάνemailπραξικόπημαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα