Τα 10 καλύτερα μουσεία της Ευρώπης (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, o Guardian δημοσίευσε την λίστα με τα 10 καλύτερα μουσεία της Ευρώπης:

Μουσείο Kampa, Πράγα

Μια σειρά από κίτρινους πιγκουίνους και μια ομάδα από μωρά που μπουσουλάνε είναι χαρακτηριστικά γλυπτά του Μουσείου Τέχνης που βρίσκεται στο νησί Kampa της Πράγας. Το μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά το 2003, φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή από έργα ευρωπαϊκής τέχνης του 20ου αιώνα.

Μουσείο Τσαντών και Πορτοφολιών, Άμστερνταμ

Το

Μουσείο Τσαντών και Πορτοφολιών περιλαμβάνει μια τεράστια συλλογή από 5.000 τσάντες και πορτοφόλια, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 500 χρόνια.

Μουσείο Zadkine, Παρίσι

Κοντά στους κήπου του Λουξεμβούργου βρίσκεται το Μουσείο Zadkine, το οποίο ήταν το σπίτι του γλύπτη Ossip Zadkine και φιλοξενεί έργα του.

CaixaForum, Μαδρίτη

Το μουσείο αποτελείται από έναν παλαιό σταθμό ηλεκτροδότησης με ένα εξωτερικό περίβλημα από χυτό σίδηρο και από ένα κτίριο με έναν τοίχο ύψους 24 μέτρων, όπου φιλοξενούνται 15.000 φυτά.

Το μουσείο – σπίτι του Medeiros E Almeida, Λισαβόνα

Το μουσείο είναι το σπίτι του επιχειρηματία Medeiros E Almeida και είναι περίτεχνα διακοσμημένο με πολυελαίους, επιχρυσωμένους καθρέφτες και καρέκλες που μοιάζουν με θρόνους. Ανάμεσα στα πολλά αντικείμενα που φιλοξενεί, είναι και χάλκινα σιντριβάνια από το Παλάτι των Βερσαλλιών καθώς και ένα ασημένιο σερβίτσιο δείπνου που ανήκε στον Ναπολέοντα.

Μουσείο Vasarely, Βουδαπέστη

Γεμάτο από πίνακες, το Μουσείο Vasarely θεωρείται ότι φιλοξενεί την μεγαλύτερη συλλογή έργων του κινήματος op-art. Το Μουσείο βρίσκεται κοντά στις όχθες του Δούναβη και έχει περισσότερα από 400 έργα του καλλιτέχνη Vasarely.

Centrale Montemartini, Ρώμη

Ένα πρωτότυπο μουσείο που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο είναι το μουσείο Centrale Montemartini στη Ρώμη. Ανάμεσα σε ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, ξεχωρίζουν οι λέβητες και οι κινητήρες της πρώτης μονάδας ηλεκτροδότησης της πόλης.

Μουσείο Hofmobiliendepot Möbel, Βιέννη

Η αυτοκρατορική συλλογή επίπλων της Βιέννης βρίσκεται στο διεθνούς φήμης μουσείο και σε αυτήν ξεχωρίζουν τα έπιπλα της βασιλικής οικογένειας των Αψβούργων.

Μουσείο Καρικατούρας, Βαρσοβία

Το Μουσείο Καρικατούρας ιδρύθηκε από τον Πολωνό δημοσιογράφο και σκιτσογράφο, Eryk Lipiński. Το μουσείο φιλοξενεί περισσότερα από 20.000 έργα απ’ όλο τον κόσμο που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Designpanoptikum, Βέλγιο

Μια εκκεντρική συλλογή από έργα του Ρώσου φωτογράφου Vlad Korneev φιλοξενείται στο Μουσείο των Εξωπραγματικών Αντικειμένων. Ο Korneev ίδρυσε το μουσείο το 2010 και περιγράφει τον χώρο, λέγοντας ότι δίνει μια ατμόσφαιρα καρναβαλιού.

ΜουσείαΕυρώπηΠαγκόσμια ημέρα ΜουσείωνGuardianHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα