Σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης το θέμα του χρηματοδοτικού κενού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να το θέσει την προσεχή Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής. Στη συνεδρίαση συμμετέχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με θέμα τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Στη σύσκεψη δεν θα συμμετάσχει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος βρίσκεται ακόμη σε συνέδριο στη λίμνη Κόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις του με τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κκ Γιουνκέρ και Σουλτς, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε το οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ορισμένα κομμάτια των προεκλογικών δεσμεύσεων δεν θα προχωρήσουν στο πρώτο τετράμηνο... Ορισμένα τα κάνεις τώρα, ορισμένα τα κάνεις πιο μετά. Δεν πας να κάνεις μονομερείς κινήσεις» διευκρίνισε από την πλευρά του το Σάββατο στο Mega ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Ο βουλευτής απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος.

Νωίτερα ο πρωθυπουργός συννατήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Πηγή: newmoney.gr

ΤσίπραςΜέγαρο Μαξίμουσύσκεψη Τσίπρα
Keywords
Τυχαία Θέματα