ΣΥΡΙΖΑ: Συσπείρωση με «θετική ατζέντα» λίγο πριν ο Κασσελάκης ντυθεί στο χακί – Κόντρα με κυβέρνηση για αστακοκάραβα και Τέμπη

Στην θετική ατζέντα ποντάρει ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν παρουσιαστεί στην Σπάρτη για τη στρατιωτική θητεία του την ερχόμενη Παρασκευή. Στόχος να υπογραμμιστεί ότι το κόμμα προχωρά συντεταγμένο προς τις ευρωεκλογές, έχοντας αφήσει πίσω προς το παρόν το διχασμό του προηγούμενου διαστήματος.

Το βλέμμα της Κουμουνδούρου είναι και προς τις δημοσκοπήσεις, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανάγκη να καταγραφεί μια σταθεροποίηση και ει δυνατόν ότι παρουσιάζει έστω και μικρές ανοδικές τάσεις, προκειμένου να υπάρξει μία τόνωση του ηθικού στην πορεία προς τις

κάλπες και να αποφευχθεί η περαιτέρω αποσυσπείρωση.

Ο πήχης πάντως από τον Στέφανο Κασσελάκη μπήκε στο ποσοστό περίπου των εθνικών εκλογών, 17% και άνω, όπως είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα.

Εκδηλώσεις για ακρίβεια και ευρωεκλογές

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης, Στέλιο Αγγελούδη αλλά και φορείς του Πολιτισμού.

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενόσω ήταν σε εξέλιξη και οι κάλπες για τα συντονιστικά οργανώσεων και τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές. Το απόγευμα συμμετείχε στην πορεία κατά της ομοφοβίας μετά την επίθεση του Σαββάτου σε δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και στη συνέχεια παρακολούθησε προβολή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, πραγματοποιείται εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό με κεντρικό ομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ την Πέμπτη θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, η οποία θα σηκώσει την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» δίνοντας μια πρόγευση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη, έκανε λόγο για μια δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη και για την αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και της δραματικής ανόδου της ακροδεξιάς.

«Στους πολίτες θα δείξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», ανέφερε, αλλά και «για την υπέρβαση της δομικής κρίσης ταυτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θα τους καλέσουμε να συμμετέχουν μαζικά στις ευρωεκλογές, γιατί μπορεί να μην εκλέγουν κυβέρνηση, καθορίζουν όμως τις ευρωπαϊκές πολιτικές που θα έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινή τους ζωή τα επόμενα πέντε χρόνια».

«Δυναμώνει» ή … αποδυναμώνεται;

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές κάλπες ο Στέφανος Κασσελάκης απ΄ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκε χθες μιλώντας με μέλη που συνάντησε εκεί, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει πολύ καλά» και «δυναμώνει». Πάντως, στον αντίποδα του κλίματος που επιχειρεί να δώσει η ηγετική πλευρά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει οργανωτικά, απογοητευτική εικόνα – όσον αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές για Νομαρχιακές – μεταφέρουν στελέχη με οργανωτική εμπειρία, προσκείμενα στο στρατόπεδο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Κάτι που δεν το θεωρούν έκπληξη μετά και την αδυναμία ανάδειξης μέσω εκλογών συνέδρων σε πολλές περιπτώσεις και την προσέλευση αντιπροσώπων μακριά από το στόχο που είχε τεθεί.

Περισσότερα για τις εσωκομματικές εκλογές αλλά και για τον προγραμματισμό του διαστήματος κατά το οποίο θα τρέχει η προεκλογική καμπάνια, αλλά ο Κασσελάκης θα απουσιάζει για τη θητεία του, αναμένονται σήμερα, στην ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά προς τους διαπιστευμένους συντάκτες.

Πόρισμα για τα Τέμπη: Ποινικές ευθύνες σε Καραμανλή, υπεύθυνος για την συγκάλυψη ο Μητσοτάκης

Στο μεταξύ φουντώνει και η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Σήμερα η κόντρα για τα Τέμπη αναμένεται να συνεχιστεί με αφορμή τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πόρισμά του το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες, εντοπίζει ποινικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και στον τότε υφυπουργό του Γιώργο Καραγιάννη, αλλά και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο ο οποίος κατά την στιγμή του δυστυχήματος ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Παράλληλα, το πόρισμα κάνει λόγο για ισχυρές ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων από τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «προσωπικά υπεύθυνο για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος».

Παράλληλα τόνισε πως η Εξεταστική θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική, τόσο βάσει στοιχείων που ήδη έχουν προκύψει όσο και «από αυτά που αποκρύπτονται με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Εν τούτοις, όπως διευκρινίστηκε το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ζητά Προανακριτική, αλλά η υπόθεση να πάει απευθείας στην Δικαιοσύνη με μόνη την άρση ασυλίας του Κ.Καραμανλή καθώς «έχει τελέσει τα αδικήματα διά της παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Ξέσπασε κόντρα και για τα «αστακοκάραβα» – Πιέζει η κυβέρνηση μετά την εισαγγελική για την εταιρεία Κασσελάκη

Χτες πάντως η κόντρα εστιάστηκε από την πλευρά της κυβέρνησης στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κασσελάκη στις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση, μετά και την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη, θα επιμείνει πιέζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Χθες αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος το οποίο έφερε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για την εταιρεία αλιείας αστακών στην οποία είχε αναφερθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του στον Γιώργο Λιάγκα, μιλώντας για «αστακοκάραβα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ζήτησε απαντήσεις για το ποιες και πόσες ακριβώς (σ.σ. υπάρχει και η εταιρεία OSIO LCC, διαφορετική από αυτή με τους αστακούς) είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό και αν γνωρίζει τον απαγορευτικό νόμο της κυβέρνησης του κόμματός του.

Ακολούθησε ένα πινγκ πονγκ με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ατύπως σε ειρωνικό τόνο, ότι είναι γνωστό πως ο Κασσελάκης ήταν επιχειρηματίας, τον κ. Μαρινάκη να επανέρχεται καταλογίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη «υπεκφυγές», «αοριστίες» και πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, και με την Κουμουνδούρου να απαντά εκ νέου, διαβάζοντας «πανικό» για τις δημοσκοπήσεις, πίσω από τη σπουδή της επίθεσης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο η επιχειρηματική δραστηριότητα Κσσελάκη, το ζήτημα που ανέδειξε ο Παύλος Μαρινάκης αλλά και τα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην «Απογευματινή» για την ύπαρξη «παρασυστημάτων» σε σχέση με την υπόθεση Novartis επί Τσίπρα. Για αυτά η Κουμουνδούρου απέφυγε να απαντήσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «ενοχή ή άδειασμα ή και τα δύο».

Διαβάστε επίσης:

Παύλος Μαρινάκης: «Καταδικάζουμε την επίθεση κατά Κασσελάκη – Ροπαλοφόροι και κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία»

Νίκος Ανδρουλάκης για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: «Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση κατά του Κασσελάκη»

Αλέξης Χαρίτσης για την συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας: «Η έμπρακτη απάντηση της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Συσπείρωση, Κασσελάκης, – Κόντρα, Τέμπη,syriza, syspeirosi, kasselakis, – kontra, tebi