ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Οι υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην ατζέντα

Με τις υποψηφιότητες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο επίκεντρο, συνεδριάζει  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις, τουλάχιστον για τους περισσότερους δήμους της χώρας και τις περιφέρειες.

Το μεγάλο «αγκάθι» αφορά τον Δήμο της Αθήνας, για τον οποίο τις τελευταίες μέρες ακούστηκε έντονα

το όνομα του πρώην βουλευτή του Βόρειου Τομέα, Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά τόνισε ότι στην περίπτωση που εξασφαλίσει το χρίσμα της Κουμουνδούρου θα επιδιώξει να έχει τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για τις πληροφορίες που τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «είναι μια τιμητική πρόταση από την πλευρά του κόμματος να προτείνεται κάποιος για υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, θα το δούμε το απόγευμα», απάντησε και σχολίασε για την ενδεχόμενη πρόταση υποψηφιότητας του Νίκου Φίλη πως «είναι επίσης μια καλή πρόταση, τον αγαπώ πολύ τον Νίκο και τον εκτιμώ, θεωρώ ότι είναι σημαντικός αγωνιστής, θα τα συζητήσουμε όλα τ’ απόγευμα και θα καταλήξουμε. Τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες μέρες πρέπει να καταλήξουμε».

Ειδικότερα, «υπάρχει μια συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα, σύντομα θα ολοκληρώσουμε τις προτάσεις μας για τους δήμους και τις περιφέρειες και πιστεύω ότι θα έχουμε χρόνο είτε με τη μια εξέλιξη είτε με την άλλη να συζητήσουμε» σχολίασε για την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε ζυμώσεις και παρασκηνιακές συζητήσεις στην Κουμουνδούρου αναζητείται και τρίτος υποψήφιος, πέραν του Νίκου Φίλη, και κάποια στελέχη προσπαθούν να πείσουν και τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά να… δεχθεί να είναι υποψήφιος, παρόλες τις παλινωδίες με την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει τον Αύγουστο.

Οι κινήσεις των υποψηφίων για την ηγεσία

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος ξεκινούν σιγά σιγά τις περιοδείες τους. Η Εφη Αχτσιόγλου βρέθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί την Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια και την Καβάλα. Κατά τη συζήτηση που έγινε χθες επανέλαβε ότι το μεγάλο ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνδεθεί πιο στενά με την κοινωνία.

Στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει τις επόμενες μέρες και ο Νίκος Παππάς με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλία, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να βρεθεί στην Πελοπόννησο για συναντήσεις με μέλη των Νομαρχιακών του κόμματος. Χθες, παρενέβη στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε και αυτός παρέμβαση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι στο υπουργείο βρίσκεται ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έχει αποτελέσει αποδεδειγμένα θύμα του σκανδάλου. Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στους θεσμούς και στο γεγονός ότι πρέπει να πέσει φως στην υπόθεση, υπενθυμίζοντας πως στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης τα κριτήρια δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά και θεσμικά.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Τζουμάκας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και αυτός περιοδείες. Αύριο πάντως αναμένεται να μεταβεί στην Ηλεία και θα δώσει το «παρών» στο Camping της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινά σήμερα στο Γιαννιτσοχώρι, κοντά στα σύνορα με τη Μεσσηνία.

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης για υποψηφιότητα Κασιδιάρη: Αν εκλεγεί, θα τεθεί σε αργία

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για κυβέρνηση και κορυφαίους υπουργούς οι νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Μητσοτάκης για φωτιές: «Έχουμε υποχρέωση να αναπροσαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Συνεδριάζει, Πολιτική Γραμματεία –,syriza, synedriazei, politiki grammateia –