ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα το πρωί της Κυριακής – Ομιλία Κασσελάκη στην τελική ευθεία για τον προϋπολογισμό

Συνεδριάζει νωρίς το πρωί της Κυριακής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2024, η οποία θα ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ με την ψηφοφορία.

Η συνεδρίαση συνολικά θα είναι διάρκειας μιας ώρα και θα ανοίξει με την ομιλία Κασσελάκη, ο οποίος υπενθυμίζεται δεν είναι βουλευτής.

Στόχος είναι ο πρόεδρος του κόμματος να δώσει το στίγμα της στάσης του

ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον προϋπολογισμό, τον οποίο θα καταψηφίσει με εξαίρεση τις αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με όσα έχει πει τις τελευταίες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Σύμφωνα με τον γενικό εισηγητή του κόμματος, στη Βουλή, Νίκο Παππά, τομεάρχη οικονομίας, ο προϋπολογισμός  «δεν απαντά στην κρίση ακρίβειας, στην κρίση χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση».

Αντιθέτως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κάνει ρεκόρ 27ετίας στους φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς πλέον ανέρχονται στο 29% του ΑΕΠ, ενώ αν προσθέσουμε και τις εισφορές, το ποσοστό ανεβαίνει στο 43%». Ένα ακόμα στοιχείο που κατέθεσε αφορά τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία όπως είπε «αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021, 7 δισ. ευρώ παραπάνω δηλαδή», επισήμανση στην οποία έχει δώσει έμφαση τις τελευταίες ημέρες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Νέος διοικητής του Αγίου Όρους ο Αναστάσιος Μητσιάλης

Οπαδική βία: Χωρίς κόσμο τα ματς αν δεν λειτουργούν κάμερες στα γήπεδα

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με εγκαυματίες με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων

Keywords
Τυχαία Θέματα