ΣΥΡΙΖΑ: Στη «σέντρα» οι κυβερνητικές παραβιάσεις του lockdown

Στην ατζέντα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες με δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ουσιαστικές λύσεις κατηγορώντας τον ταυτόχρονα ότι μέχρι στιγμής κάνει επικοινωνιακή διαχείριση.

Στη δήλωσή του μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα σε lockdown, η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι απελπιστική, ίσως στη χειρότερη στιγμή του από την αρχή της πανδημίας».

Σήμερα αναμένεται να επανέλθει στο θέμα με παρέμβασή του στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την «Ελληνικός Χρυσός».

Από την Κουμουνδούρου σηκώνουν ιδιαιτέρως το θέμα της επίταξης του ιδιωτικού τομέα τόσο ώστε να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για νοσηλεία σε covid-19 περιστατικά όσο και για τις νοσηλείες των υπόλοιπων σοβαρών νοσημάτων.

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά σε ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτή όπου γίνεται γίνεται με προβληματικό τρόπο (φέρνουν ως παράδειγμα το Λητώ, όπου μεταφέρονται ειδικευόμενοι γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία) και με μια λογική να διατηρηθούν όσο γίνεται τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια «covid-free».

Σηκώνουν επίσης το θέμα των παραβιάσεων του λοκντάουν από τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης με πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Με κάθε καινούριο «στραβοπάτημα» η Κουμουνδούρου θα θυμίζει και όλα τα προηγούμενα επιχειρώντας να εκθέσει όσο το δυνατό περισσότερο την κυβέρνηση ενώπιον των πολιτών στους οποίους επιρρίπτεται η ευθύνη για τη διασπορά και επιβάλλονται δυσβάσταχτα πρόστιμα όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει κορονογλέντι στην Ικαρία και ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης βαφτίσια και οι συνεργάτες του κ. Αρκουμανέα γλέντι την Τσικνοπέμπτη. Μάλλον τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για όλους εκτός από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση επικαλούνται τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει στην ΚΥΑ ειδική άδεια για βάφτιση ούτε η Σύνοδος έχει ενημερωθεί σχετικώς, ενώ καλούν τους Γεωργιάδη και Χαρδαλιά, στον οποίο ο πρώτος επέρριψε την ευθύνη της έκδοσης ειδικής άδειας) να συνεννοηθούν και να απαντήσουν

– Πόσες αντίστοιχες ειδικές άδειες για βαπτίσεις έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από την ΓΓΠΠ εν μέσω λοκντάουν;

– Ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης που κατατέθηκε στην ΓΓΠΠ και ποιος αυτός της ειδικής άδειας που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα οι Ραγκούσης, Σπίρτζης και Καφαντάρη από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν και ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη με αίτημα κατάθεσης εγγράφων ζητώντας μεταξύ άλλων το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο της άδειας και το αντίγραφο έγγραφο της υποβληθείσας αίτησης.

Ζητούν ενημέρωση για τα εμβόλια

Στο μέτωπο των εμβολίων ο ΣΥΡΙΖΑ χθες τοποθετήθηκε δια του αρμόδιο τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού ο οποίος χαρακτήρισε «εύλογη» την ανησυχία της κοινής γνώμης, «μετά το ‘’ντόμινο’’ αποφάσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra-Zeneca».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του σημειώνει ότι οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης «δεν πείθουν» και «υπονομεύουν το κλίμα εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου και καλεί για πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους εθνικούς φορείς και την κυβέρνηση, των κομμάτων, των υγειονομικών και της κοινής γνώμης» για τα δεδομένα που υπάρχουν και για τον τρόπο που σκοπεύει να χειριστεί το πρόβλημα η κυβέρνηση ώστε να μην κινδυνεύσει συνολικά η αξιοπιστία του εμβολιαστικού εγχειρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα