ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης τα στελέχη λίγες ώρες πριν τη νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με τον Κασσελάκη

Με το κλίμα βαρύ έως εκρηκτικό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και με την επιθετική προς τα στελέχη της ΠΓ επιστολή Κασσελάκη στο τραπέζι, το όργανο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, στις 7 το απόγευμα. Το κλίμα δυσαρέσκειας έναντι του προέδρου εντείνεται, εν τούτοις όλοι είναι εναντίον όλων.

Στόχος της νέας συνεδρίασης είναι να δώσει το «παρών» και ο ίδιος ο πρόεδρος μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο και να τεθούν ενώπιον του τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Αναμένεται,

μεταξύ άλλων να του ζητηθεί να πάρει πίσω την χθεσινή επιστολή την οποία τα στελέχη της ΠΓ χαρακτήριζαν προσβλητική, με χαρακτηριστικότερη την αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη «επιστρέφεται ως απαράδεκτη». Αναμένεται επίσης να τεθούν ζητήματα πολιτικής και κομματικής λειτουργίας. Είναι με ερωτηματικό πώς θα απαντήσουν τα στελέχη αν ο πρόεδρος αρνηθεί να ανακαλέσει το περιεχόμενο της επιστολής που έριξε περισσότερο νερό στον μύλο της εσωκομματικής κρίσης.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο και την εκδήλωση στο LSE όπου είχε συζήτηση με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν έστειλε εκ νέου τα μηνύματά του, λίγες ώρες μετά την επιστολή που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι ο πρόεδρος του κόμματος, είναι εκλεγμένος από ένα σώμα 150.000 μελών και έχει την πιο νωπή εντολή – αιχμή ότι τα πρόσωπα που συγκροτούν τα σημερινά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχούν στους προ εθνικών εκλογών συσχετισμούς. Είπε επίσης, ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωεκλογές με 20 μονάδες, δεν θα παραιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κρίση ξεκίνησε από το ερωτηματολόγιο που ανάρτησε το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου περιλαμβάνονται ερωτήματα προς τα μέλη για το αν θέλουν να αλλάξει όνομα και λογότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δομή καθώς και αν θέλουν να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερά ή κεντροαριστερά. Μετά τις αντιδράσεις στελεχών την Κυριακή, αρχής γενομένης από την Όλγα Γεροβασίλη ζητήθηκε η συνεδρίαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας- στην οποία τελικά ο Κασσελάκης έστειλε επιστολή χωρίς να συμμετάσχει ο ίδιος – προκειμένου να του ζητηθεί να πάρει πίσω το ερωτηματολόγιο. Πλέον όμως, στελέχη εμφανίζονται να συμφωνούν με το ερωτηματολόγιο, αν και δυσαρεστημένα με την χρονική στιγμή που επέλεξε να το δώσει στη δημοσιότητα και με την συνολική στάση Κασσελάκη.

Μεταξύ αυτών ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο OPEN το πρωί της Τρίτης σημείωσε πως το ερωτηματολόγιο «θα πρέπει να εμπλουτιστεί και να πάει στη βάση με δεσμευτικό χαρακτήρα των αποφάσεων της βάσης. Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία». Ο ίδιος, έδειξε να επιχειρεί να μαλακώσει το κλίμα που υπάρχει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσους φέρουν την ευθύνη για την ανάδειξή του στην ηγεσία, λέγοντας πως δεν έχει μετανιώσει που στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς, που ανήκει στον κύκλο υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, τοποθετούμενος για τα σχετικά σενάρια, διεμήνυσε ότι θα ήταν αυτοκτονικό (και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους ίδιους) να καταθέσουν κάποιοι πρόταση μομφής εναντίον του κ. Κασσελάκη, όπως έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες.

Από την άλλη ο Γιάννης Ραγκούσης αν και σημείωσε ότι δεν διαφωνεί με το ερωτηματολόγιο άσκησε κριτική για το τάιμινγκ, το ότι αυτό δηλαδή τίθεται λίγο πριν το συνέδριο ανοίγοντας συζητήσεις. Επέρριψε δε ευθύνες στον πρόεδρο ότι η πρωτοβουλία του ήταν αυτή που έχει προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολής «άδικο» και «αβάσιμο».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παππάς: Η βάση δεν είναι για δειγματοληψία – Δεν μετάνιωσα για τη στήριξη Κασσελάκη (video)

Επιστολική ψήφος: «Ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον» – Μήνυμα του ΥΠΕΣ προς τους Έλληνες του εξωτερικού

Ραγκούσης: Άδικο το περιεχόμενο της επιστολής Κασσελάκη – Η αρνητική δημοσιότητα ξεκίνησε από τον πρόεδρο και την ομάδα του (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα