ΣΥΡΙΖΑ: Ο κρίσιμος ρόλος του Νίκου Παππά στην έκβαση της σύγκρουσης

Τον Σεπτέμβριο ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο και καθοριστικός σύμμαχος στη δεύτερη Κυριακή.

Έκτοτε και όλο αυτό το διάστημα μέχρι τώρα, οι σχέσεις τους έχουν διακυμάνσεις, άλλοτε είναι κοντά, άλλοτε σε απόσταση, αλλά σε καμία περίπτωση η πλευρά Παππά δεν αμφισβήτησε ή επέκρινε ανοιχτά τον κ. Κασσελάκη.

Στη νέα μάχη ηγεσίας που βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, ο κ.

Παππάς δεν θα είναι υποψήφιος, αυτό έχει ξεκαθαριστεί από τον ίδιο με διάφορες ευκαιρίες και αφορμές.

Αλλά με δεδομένο ο ίδιος αναγνωρίζεται ως ισχυρός παράγοντας στο κόμμα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και πιθανόν να διαδραματίσει έναν από τους πλέον καθοριστικούς ρόλους για το πώς θα τελειώνει αυτή η σύγκρουση.

Ο κ. Παππάς έχει δύο ατού: πρώτον, διαθέτει την εμπειρία και το πολιτικό βάθος για να κάνει υψηλής πολιτικής κινήσεις και δεύτερο, έχει συγκρατήσει τις δυνάμεις που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο και οι οποίες, μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου, ασκούν μεγάλη επιρροή στο εσωκομματικό πεδίο.

Το ερώτημα είναι τώρα εάν θα συμμαχήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη ή θα βρεθεί απέναντί του.

Η σημειολογία του χθεσινού σκηνικού στο συνέδριο, κατά την είσοδο του κ. Κασσελάκη συνηγορεί στο πρώτο: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε τον κ. Παππά, σε αντίθεση με την αδιαφορία που επέδειξε για άλλα κορυφαία στελέχη, σήκωσαν μαζί τα χέρια τους και έδειξαν ότι βρίσκονται σε επαφή.

Από την άλλη, κάποιοι εκτιμούν ότι ως μετρ και της στρατηγικής και της τακτικής ο κ. Παππάς θα εξετάσει το πεδίο όπως θα διαμορφωθεί στο τέλος της ημέρας, θα αξιολογήσει και τη στάση που πιθανόν πάρει ο Αλέξης Τσίπρας και θα αποφασίσει.

Αν όχι νωρίτερα, μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου την Κυριακή θα έχουν διαφανεί οι προθέσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Ντόρα Μπακογιάννη για εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πάει για διάλυση – O Τσίπρας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα» (video)

Ζαχαριάδης: Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη – Απολύτως θετική η παρέμβαση Τσίπρα (video)

Γιαννούλης: Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τις δημοσκοπήσεις ως ευκαιρία αμφισβήτησης του Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα