ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε το αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τις πλημμύρες

Κατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το οποίο είχε προαναγγείλει στην ομιλία του ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Φάμελλος κάνει λόγο για μια πρωτοφανή και εκτεταμένη καταστροφή με τραγικές συνέπειες  στην

τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και άμεσο πρόβλημα επιβίωσης στους πολίτες της περιοχής. 

Επισημαίνεται ότι αγνοήθηκαν οι προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου για την ακραία επικινδυνότητα της βροχόπτωσης, ενώ διαπιστώθηκε σημαντικό έλλειμμα αποτελεσματικότητας, επάρκειας, ετοιμότητας και εργαλείων της πολιτικής προστασίας, καθώς και συντονισμού.

«Επί τέσσερα και πλέον χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν βελτίωσε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Παρότι η Εθνική Στρατηγική Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή εγκρίθηκε το 2016, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής σε όλες τις Περιφέρειες και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος στην επιστολή του και σημειώνει ότι η κυβέρνηση ενώ ήταν ενήμερη για τους κινδύνους που υπάρχουν για ολόκληρη τη χώρα, δεν ολοκλήρωσε ακόμα και τα προβλεπόμενα θεσμικά βήματα να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας και δεν ανέλαβε και την πρωτοβουλία των απαραίτητων σημαντικών περαιτέρω μεταρρυθμίσεων. 

Ο κ. Φάμελλος καταλήγει λέγοντας ότι θα πρέπει να συζητηθούν σε επίπεδο αρχηγών οι άμεσοι κίνδυνοι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα και η ανόρθωση της κοινωνίας και της οικονομίας, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που συνδέονται με την κλιματική κρίση και ειδικότερα για τις πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση Φάμελλου στον πρωθυπουργό: «Δεν αρκεί η ανακατεύθυνση πόρων – Τι ενέργειες έκανε η κυβέρνηση;»

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από «δύο χωριά – χωριάτες» στον ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κατατέθηκε, Βουλή,syriza, katatethike, vouli