ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεβάζει» το θέμα των Τεμπών και προετοιμάζει τα «όπλα» του για τη συζήτηση των πορισμάτων στην Ολομέλεια – Πίεση από ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Ο πόλεμος ανακοινώσεων την Κυριακή μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες Κασσελάκη, δεν συνεχίστηκε χθες ελέω Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα βρίσκονται τα Τέμπη.

Τόσο λόγω της χθεσινής απόφασης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, μετά την δημόσια έκκληση Καρυστιανού, να παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση και να παραπεμφθεί στις Επιτροπές LIBE και TRAN.

Όσο και λόγω του ότι αύριο Τετάρτη συζητούνται στην Ολομέλεια, πλέον, τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναμενόμενα ανεβάζει το θέμα, πραγματοποιεί σήμερα το μεσημέρι (15:00) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να προετοιμάσει τα «όπλα» της για την συζήτηση της Τετάρτης. Η συνεδρίαση θα είναι κλειστή, και χωρίς τον πρόεδρο του κόμματος βέβαια, ο οποίος διανύει την πρώτη εβδομάδα της στρατιωτικής του θητείας.

Ωστόσο όπως ενημέρωσε χθες η Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις – την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του ΕΚ- «και εξέφρασε στους συνεργάτες του την ικανοποίησή και την ανακούφιση του για την σημερινή ομόφωνη απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής #PETI». Το δε μήνυμα του προέδρου στους συνεργάτες του, ήταν πως «οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους».

Παράλληλα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν τις εξελίξεις με τη φράση: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς κ. Μητσοτάκη». Ειδικότερα, σημείωναν πως «η ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δοκίμασε να συγκαλύψει ένα έγκλημα δημιούργησε την αίσθηση στους ίδιους ότι θα τα καταφέρουν. Ξέχασαν ότι το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή». Όμως «Τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς που εγκλημάτησαν και για αυτούς που δοκίμασαν να τους καλύψουν. Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο, το να την ακολουθήσεις δύσκολο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς κύριε Μητσοτάκη».

Στις «Συμπληγάδες» του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς

Στο μεταξύ, μπορεί χθες να σημειώθηκε προσωρινή «κατάπαυση πυρός» όσον αφορά την κόντρα με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, όμως για το θέμα των εταιρειών Κασσελάκη, τοποθετήθηκε η Νέα Αριστερά, η οποία ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το πόθεν έσχες του στην δημοσιότητα άμεσα και όχι τον Ιούνιο, όπως είναι η τυπική υποχρέωση.

Ειδικότερα, πηγές της Νέας Αριστεράς εξαπέλυσαν επίθεση χθες προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας αφενός ότι «η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών» και αυτή επιτυγχάνεται «μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ». Αφετέρου, σημείωναν ότι υπό την ηγεσία του ο Κασσελάκης κατάφερε να εντάξει και τον ΣΥΡΙΖΑ στην λίστα των κομμάτων που πρωταγωνιστούσαν στην αδιαφάνεια όσον αφορά το πολιτικό κλίμα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή). Σημείωναν επίσης πως πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει όλο και περισσότερο στη ΝΔ, διαμηνύοντας πάντως και στην τελευταία «να αφήσει καλύτερα τα μαθήματα πολιτικού ήθους».

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, την παραίτηση, την απογοήτευση, την απαξίωση της πολιτικής την αποχή. Γίνονται στην πραγματικότητα χορηγοί της αντιπολιτικής και της ακροδεξιάς» τόνιζαν οι εν λόγω πηγές.

Είχε προηγηθεί την Κυριακή επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ, στην οποία απάντησε σε έντονο ύφος η Βούλα Κεχαγιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσκοπικά δείχνει να σταθεροποιείται και να ανακτά την δεύτερη θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ που είχε περάσει μπροστά εδώ και πολλούς μήνες, όμως καθώς τα ποσοστά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι ακόμη οριακά και η απόσταση περίπου στη μισή μονάδα, η μάχη ανάμεσά τους αναμένεται να είναι σκληρή το επόμενο διάστημα και όσο θα ξετυλίγονται οι προεκλογικές εκστρατείες.

Όμως και η Νέα Αριστερά, η οποία βλέπει πλέον με αισιοδοξία την καταγραφή ποσοστού εισόδου στη Βουλή (αν και ευρωεκλογές, μια καταγραφή άνω του 3% θα την βοηθήσει στη συνέχεια), θα επιχειρήσει να το διασφαλίσει το επόμενο διάστημα. Και καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει ακόμη διαρροές προς διάφορες κατευθύνσεις, τις μεγαλύτερες δε προς Νέα Αριστερά και ΚΚΕ (όπως έδειξε η δημοσκόπηση της MARC) ο νέος φορέας υπό τον Αλέξη Χαρίτση θα επιχειρήσει να πιέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη περισσότερο όσο θα προχωρά η προεκλογική περίοδος.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ποντάρει στην ένταση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ωστόσο θα δεχτεί διπλή πίεση στα πλευρά του, καθώς πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Πληθαίνουν οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα e – mails – 20.000 ευρώ ζητά κάθε απόδημος

Στην Καισαριανή για τα Κούλουμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Ανεβάζει, Τεμπών, Ολομέλεια – Πίεση, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά,syriza, anevazei, tebon, olomeleia – piesi, pasok, aristera