Συρίγος: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες

Πολιτική

 

Ήπια μέτρα προέβλεψε ότι θα επιβληθούν στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη σε λίγες ημέρες, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος. Όπως είπε, υπάρχουν δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη Τουρκία.

Στην πρώτη, ανήκει η Ελλάδα,

Γαλλία, Κύπρος, Αυστρία το Λουξεμβούργο, Ιρλανδία αλλά και η Τσεχία που εκτιμούν ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στη Τουρκία. Από την άλλη, χώρες όπως η Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία προτιμουν ήπιες ή ιδανικά καθόλου κυρώσεις στην Άγκυρα. Όπως σημείωσε ο κ. Συρίγος, οι περισσότερες χώρες και ειδικα το Βερολίνο έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με την Άγκυρα. Μάλιστα υπάρχει και η στάση αναμονής για την νέα προεδρία των ΗΠΑ και το πως θα διαχειριστεί τον παραβατικό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Ο κ . Συρίγος, χαιρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη την νέα συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, της οποίας η βαρύτητα μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από το '74 η συνεργασία αυτή μια χώρα της Δύσης με μια μη νατοϊκή.

ΕΕΣύνοδος ΚορυφήςΆγκυραΤουρκίαΕλληνοτουρκικάανατολική ΜεσόγειοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα