ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία Τζανερίκου: Μήπως ο Μητσοτάκης κοιτάζει στον καθρέφτη τον κυβερνητικό παράγοντα που παρενέβη;

«Η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικά δεν περιορίζεται μόνο στους “καφέδες” του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα. Αυτά καταγγέλλει σήμερα στο iEidiseis.gr ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Τζανερίκος», τονίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί για ακόμη μία φορά να κάνει τον ανήξερο. Οφείλει να απαντήσει. Ποιος είναι

ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που έκανε αυτή την ευθεία παρέμβαση τάζοντας ανταλλάγματα για μια δικαστική απόφαση; Τον γνωρίζει προσωπικά; Ή μήπως τον κοιτάζει στον καθρέφτη κάθε πρωί; Σε κάθε περίπτωση με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του, ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς», καταλήγει η ανακοίνωση.​

Η καταγγελία Τζανερίκου

Υπενθυμίζεται ότι ο παραιτηθείς αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε νωρίτερα μεταξύ άλλων:

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές!».

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίον έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που κατήγγειλε, ο κ. Τζανερίκος αρκέστηκε να απαντήσει ότι: «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας από Καλλιθέα: Τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό (photos)

Μητσοτάκης στο Mega: «Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό»

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης φοβάται το debate όπως ο διάολος το λιβάνι (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΑΖΑ, Τζανερίκου, Μήπως, Μητσοτάκης,syriaza, tzanerikou, mipos, mitsotakis