Συντριβή Airbus: Όλα δείχνουν βόμβα - Τζιχαντιστές καυχιούνται για την επίθεση

ΚΟΣΜΟΣ

Μια επικοινωνία μεταξύ ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα -την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη Συρία - με άτομα στην χερσόνησο Σινά περιείχε κομπασμούς για την κατάρρευση του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Metrojet το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στην περιοχή, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, που δεν κατονομάστηκαν.

"Ξεκάθαρα ζητωκραύγαζαν", ανέφερε ένας αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το NBC.

H "συνομιλία" περιελάμβανε κομπασμούς για την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους το περασμένο Σάββατο καθώς και περιγραφές για το πώς έγινε η κατάρρευση.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υπέκλεψαν - πριν την κατάρρευση του αεροσκάφους - ένα μήνυμα από μέλη μιας οργάνωσης στη χερσόνησο Σινά που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προειδοποιούσε "ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί στην περιοχή".

Την ίδια ώρα, ο ήχος μιας έκρηξης ακούγεται στα μαύρα κουτιά του ρωσικού Airbus, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές που έχει πρόσβαση στο υλικό αυτό. Αυτό ανέφερε στον ιστότοπό του ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France 2.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η έκρηξη δεν συνάδει με μηχανικό πρόβλημα στο αεροπλάνο. Η ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την περιοχή της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και την εμπειρία των ερευνητών, επιτρέπουν να προκριθεί ως επικρατέστερο το σενάριο μιας επίθεσης η οποία προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους στην Αίγυπτο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

συντριβήairbusβόμβατζιχαντιστέςσυνομιλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα