Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή εάν αποτύχει το Eurogroup

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης συζητάνε για τη διενέργεια έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή για να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση, γράφουν Financial Times.

Η συζήτηση για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ξεκίνησε μετά από την αυξανόμενη ανησυχία ότι το Eurogroup της Πέμπτης δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους η ιδέα για Έκτακτη Σύνοδο ανακινήθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας την Δευτέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι η ιδέα έχει συζητηθεί υπάρχει αντίδραση για την έκτακτη Σύνοδο τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό της Ελλάδας δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να απασχολεί τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών.

«Εάν δεν υπάρχει τίποτε να συζητηθεί ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών, τότε δεν υπάρχει τίποτε να συζητηθεί και ανάμεσα στους ηγέτες» αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη δήλωση Βαρουφάκη, ότι δεν θα καταθέσει νέα πρόταση στους δανειστές δίνοντας το σύνθημα ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει διάθεση να κάνει παραχωρήσεις, προκειμένου η χώρα να λάβει χρηματοδότηση για να αποφύγει την χρεοκοπία.

Σύνοδος ΚορυφήςEurogroupδιαπραγματεύσειςέκτακτη Σύνοδος ΚορυφήςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα