Συνελήφθη ο αστυνομικός δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Κατηγορείται για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονίαΚΟΣΜΟΣ

 

Στη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ προχώρησαν οι αρχές της Μινεάπολης.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία.

Ακόμα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις στους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό και ήδη απολύθηκαν από το σώμα.

 

dir="ltr" xml:lang="en">NEW: Hennepin County Attorney Mike Freeman defends speed of charges against former Minneapolis officer: "We have never charged a case in that kind of timeframe, and we can only charge a case when we have sufficient admissible evidence." https://t.co/70BeNIjMHL pic.twitter.com/PnqXnyfaOn

ABC News (@ABC) May 29, 2020

Ο εισαγγελέας της κομητείας εξήγησε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Τσόβιν απαγγέλθηκαν την Παρασκευή, διότι η Πολιτεία ήθελε να έχει στα χέρια της στοιχεία που δεν θα καταπέσουν στη δίκη.

Όσον αφορά στους άλλους τέσσερις, τόνισε ότι προτεραιότητα είχε ο «πιο επικίνδυνος» από τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο ουσιαστικά εμφανίζεται να στραγγαλίζει τον Φλόιντ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε ο Τσόβιν είχε βεβαρυμένο παρελθόν, ενώ η κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες παραμένει εκρηκτική στη Μινεάπολη και όχι μόνο.

ΜινεάποληΤζορτζ ΦλόινταστυνομικόςδολοφονίασύλληψηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Συνελήφθη, Τζορτζ Φλόιντ Video,synelifthi, tzortz floint Video