Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Πυροσβεστική παρέμβαση Τσακαλώτου και Τσίπρα μετά την ένταση για το καταστατικό – Εγκρίθηκε ομόφωνα η Πολιτική Απόφαση (Photos)

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο κλείσιμο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το καταστατικό, με παρέμβασή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε μια συμβιβαστική λύση, προτείνοντας να πάει το κόμμα με το τρέχον καταστατικό ως την εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 15 Μαΐου και σε δύο μήνες να πραγματοποιηθεί καταστατικό συνέδριο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε ότι

εκ των πραγμάτων η εγγραφή μελών την ημέρα της ψηφοφορίας στις 15 Μάϊου θα είναι με αυτοπρόσωπη παρουσία, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα, και από εκεί και πέρα μπορεί πράγματι το κόμμα να πάει σε μια συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές, όχι με ένα νέο συνέδριο όπως πρότεινε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά με ένα Διαρκές Συνέδριο ή πλατιά συζήτηση στα όργανα. Τελικώς, ολόκληρο το καταστατικό και οι επτά τροπολογίες της Ομπρέλας «θα μπουν σε κάλπη» στις 15 Μαΐου, παράλληλα προς τη διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά την εξομάλυνση του κλίματος ψηφίστηκε και η Πολιτική Απόφαση η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα.

Η ένταση προκλήθηκε νωρίτερα όταν μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα τη σκυτάλη πήραν οι διαδικασίες των ψηφοφοριών για τα κείμενα.

Η Ομπρέλα κατέθεσε τροπολογίες στο καταστατικό στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και μία τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής μελών, όπου προβλέπεται η εγγραφή με αυτοπρόσωπη παρουσία, και όχι μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή όπως προβλέπει η Επιτροπή Καταστατικού.

Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δύο φορές στο σώμα της Ολομέλειας με ανάταση χειρός, αλλά δεν ήταν δυνατή η καταμέτρηση, κι έτσι ο Γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν δυνατό να στηθεί κάλπη τώρα, καθώς πολλοί σύνεδροι από την περιφέρεια είχαν αποχωρήσει ή βιάζονταν να αποχωρήσουν, πρότεινε να στηθεί κάλπη στις 15 Μαΐου παράλληλα προς την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και ΚΕ.

Το λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης εκ μέρους της Ομπρέλας διαφωνώντας με την πρόταση αυτή με το σκεπτικό ότι το κυρίαρχο σώμα και επομένως αρμόδιο για να ψηφίσει είναι το συνέδριο.

Aκολούθησε η ψηφοφορία το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης Τζανακόπουλου με τον Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η Ομπρέλα δε συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί. Στο μεταξύ μετά και τις αντιδράσεις συνέδρων προσκείμενων στην Ομπρέλα ο Δ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε πως στην κάλπη της 15ης Μαΐου για το καταστατικό θα συμμετάσχουν μόνο όσοι είχαν πάρει την συνεδριακή τους κάρτα, επομένως συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει και δυναμώνει, η κυβέρνηση τελειώνει- Οι προοδευτικές δυνάμεις να μη γίνουν δεκανίκι στον Μητσοτάκη

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Βίτσας: «Θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είμαι με το κόμμα – Χειρότερος από Σαμαρά, Βενιζέλο ο Μητσοτάκης»

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Τσακαλώτος: Δε θέλουμε να γίνουμε αρεστοί – Χάσαμε την επαφή μας με την κοινωνία (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα