Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κω – «Στρίμωξαν» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε καφετέρια (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Σε αναβρασμό συνεχίζει να βρίσκεται η Κως, με τις αντιδράσεις των πολιτών ενάντια στη δημιουργία hotspot στο νησί να συνεχίζονται.

Την Κυριακή, κάτοικοι του νησιού που διαφωνούν με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, καταλήγοντας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, διαδηλωτής με την ντουντούκα στο χέρι φώναζε: ««Ηρθε η ώρα για

να σφαχτείτε, αλήτες»!

Λίγο αργότερα, οι διαδηλωτές εντόπισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Καματερό, ο οποίος βρισκόταν σε καφετέρια και τον... εγκλώβισαν εκεί. Αρχικά ο κόσμος εισέβαλε στο χώρο, αλλά οι ψυχραιμότεροι επέβαλαν την τάξη, ζητώντας από τους υπόλοιπους να βγουν από την καφετέρια, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στον κ. Καματερό να παραιτηθεί.

Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους και πολίτες να κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες» σκηνές για την Κω, ενώ τόνισε ότι καταλαβαίνει την αγωνία των κατοίκων και πως με κάποιους έχει συνομιλήσει και έχει προσπαθήσει να τους εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση. Ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές παρεισφρέει και ένας σκληρός πυρήνας ακροδεξιών, εξηγώντας ότι δεν αναφέρεται στο σύνολο των διαμαρτυρομένων κατοίκων.

Όπωςν αναφέρει το Βήμα της Κω, ο Ηλίας Καματερός επικοινώνησε με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για την αποχώρηση των δυνάμεων ΜΑΤ της Κω, έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Του ζήτησε να μείνουν μόνο ελάχιστες δυνάμεις των ΜΑΤ στο νησί που θα φυλούν τον χώρο ενώ επισήμανε στον Υπουργό να ελεγχθεί περισσότερο η δράση τους και να μην κάνουν άσκοπα επεισόδια.

Πηγή βίντεο: Βήμα της Κω

ΚωςδιαδήλωσηαντιδράσειςhotspotΗλίας ΚαματερόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα