Συνεχίζεται η απεργία στην COSCO - Αμετακίνητοι οι εργάτες παρά τις πιέσεις

ΕΛΛAΔΑ

Το τρίο 24ωρο διανύει η μαζική απεργία στις προβλήτες 2 και 3 της COSCO, καθώς σε νέα συνέλευση το βράδυ της Παρασκευής οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα καθώς και την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο

εργασίας.

Η εργοδοσία απάντησε προσφεύγοντας στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα το Πρωτοδικείο Πειραιά να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του σωματείου. Ακολούθως η COSCO προσέφυγε κατά της απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, παρέχοντας κάλυψη στους απεργούς.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συνθήκες «γαλέρας» στην COSCO, ενώ καταγγέλλουν απόπειρα δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού, στον οποίον, σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, συμμετείχαν και χρυσαυγίτες.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά για τρίτη συνεχόμενη μέρα την απεργία μας.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση για τρίτη συνεχόμενη μέρα αποτελεί απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει την απεργία μας.

Αποτελεί όμως και απάντηση στην απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει ως παράνομη (και καταχρηστική) την απεργία μας.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην cosco, ΣΕΠ Α.Ε., Dport και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών, την ένταξη στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, εργατικά σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά την περιφρούρηση της απεργίας μας.

Η Διοίκηση

CoscoαπεργίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα