Συνέχεια στον «εμφύλιο» Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου δίνει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείο ΠροΠο – Τι λέει ο δήμαρχος

Επανέρχεται – επισήμως αυτή τη φορά – το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στον Κώστα Μπακογιάννη με δελτίο Τύπου, κάνοντας λόγο για «την πραγματικότητα» της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου, μέσω του κ. Οικονόμου ο οποίος – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και

συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων».

«Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

«Γαλάζιος» εμφύλιος

«Γαλάζιος εμφύλιος» ξέσπασε ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Υπουργό ΠροΠο Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας το οποίο αντιμετωπίζει η Αθήνα, επισήμανε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση και αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο αίτημά του για συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος, υποχρεώθηκε να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων και τόνισε: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του και ανέφερε ότι έχει χαρτογραφήσει το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

«Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος;»

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου, ανέφεραν ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο και τόνισαν:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο ο Ανδρουλάκης – «Μαζί με τους πολίτες να χτίσουμε το πρόγραμμά μας» (Photos)

«Πολλές φορές στην ιστορία μας, ο πατριωτισμός κάλυψε προσωπικές ατζέντες» – «Καρφιά» Δένδια σε Σαμαρά

Οικονόμου: Ο Τσίπρας έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέχεια, Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου, Υπουργείο ΠροΠο –,synecheia, bakogianni – theodorikakou, ypourgeio propo –