Συνάντηση Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ σήμερα στο Πεκίνο

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 16:20 (τοπική ώρα) στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής της Κίνας Λι Κιανγκ (11:00) καθώς και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Τζάο Λέτζι.

Χθες (3/11), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσημη επίσκεψη

του πρωθυπουργού στη Κίνα ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο εκτός από το Πεκίνο να βρεθεί και στη Σαγκάη για να επισκεφθεί, όπως είχε κάνει και πριν από 4 χρόνια, την μεγάλη εμπορική Έκθεση CIIE (China International Import Expo), όπου υπάρχει ελληνικό περίπτερο στο οποίο συμμετέχουν 20 ελληνικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, λόγω των εξελίξεων και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά τις συναντήσεις που θα έχει με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

 Στην Έκθεση της Σαγκάης θα τον εκπροσωπήσουν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, οι οποίοι τον συνοδεύουν στο ταξίδι.

Διαβάστε επίσης:

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

Άρθρο Γιώργου Τσίπρα στο «Ποντίκι»: Το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ στο Διεθνές Δίκαιο

Σκουρλέτης: Εξετάζει προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις επιθέσεις που δέχεται από τρολ

Keywords
Τυχαία Θέματα