Συναγερμός στο Παρίσι:Στρατιώτης άνοιξε πυρ στο μουσείο του Λούβρου - Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι (Photos - Videos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού αφού δέχθηκε επίθεση στο Καρουζέλ του Λούβρου. Ο δράστης της επίθεσης είναι τραυματισμένος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters, ο στρατιωτης άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν οπλισμένο με μαχαίρι άνδρα που προσπάθησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα l'Express, ο άντρας με το μαχαίρι φωναξε «ο Θεός είναι μεγάλος » (Alahu Akbar) πριν επιτεθεί

στον στρατιώτη. Ο δράστης κρατούσε μια βαλίτσα η οποία, όπως έγινε γνωστό απο τις γαλλικές Αρχές, η βαλίτσα του δράστη δεν περιείχε κάποιον εκρηκτικό.

Η περιοχή γύρω από του μουσειο έχει εκκενωθεί, και το μουσείο του Λούβρου έχει κλείσει. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σήμανε «κοκκινο συναγερμό» για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας.

Evénement grave de #sécurité publique en cours à #Paris quartier du #Louvre, priorité à l'intervention des forces de sécurité et de secours pic.twitter.com/PxTLacJk7a

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) February 3, 2017

«Πρόκειται για μια επίθεση τρομοκρατικής φύσεως», δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάνρτ Καζνέφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα