Συναγερμός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη

ΚΟΣΜΟΣ

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, μετά τα δύο αιματηρά περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι, που σημειώθηκαν την Παρασκευή 29/11.

Στη Βρετανία, σε εξέλιξη είναι έρευνες στην κομητεία του «Στάφορντ-σάιρ» στην κεντρική Αγγλία για την τρομοκρατική επίθεση ενός 28χρονου εναντίον περαστικών στη Γέφυρα του Λονδίνου, με απολογισμό 2 νεκρούς και 3 τραυματίες. Ο 28χρονος δράστης Ουσμάν Καν, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί πέρσι υπό όρους.

Την αύξηση της

αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους του Λονδίνου, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής κρίσης «Κόμπρα». Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι είναι λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς, ενώ ανακοίνωσε πως αναβάλλεται η προεκλογική εκστρατεία όλων των κομμάτων.

Στην Ολλανδία, τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε εμπορικό δρόμο της Χάγης. Οι αρχές αναζητούν έναν ύποπτο 45-50 ετών, πιθανότατα από την Βόρεια Αφρική, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Λονδίνοεπίθεση Λονδίνοτρομοκρατική επίθεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα