Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για νέα τρομοδέματα: Δεν περνάνε όλα τα δέματα από τα σκάνερ του αεροδρομίου!

ΕΛΛAΔΑ

Το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα τρομοδέματα εξετάζουν οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν εσωτερικούς ελέγχους, ώστε να εντοπίσουν τυχόν «ύποπτες» αποστολές φακέλων και δεμάτων, που έχουν ως παραλήπτες πρεσβείες, γραφεία πολιτικών και οικονομικών οργανισμών σε χώρες της Ευρώπης.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και τα ονόματα των αποστολέων μετά τη διαπίστωση ότι οι δράστες χρησιμοποιούν στοιχεία πολιτικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνους», οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών

στο «Ελ. Βενιζέλος» διαθέτουν ισχυρά και σύγχρονα σκάνερ, αλλά δεν ελέγχονται όλα τα δέματα, παρά μόνο αυτά που υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και τα ερωτήματα για κενά ασφαλείας

Σοβαρά ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας που επέτρεψαν να περάσουν από όλα τα στάδια ελέγχου οι «τρομο-φάκελοι» γεννούν τα πρόσφατα περιστατικά, με τα ΕΛΤΑ να έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή των δεμάτων και ενδεχόμενες αβλεψίες, για τις οποίες «δείχνουν» προς την εξειδικευμένη εταιρεία ασφαλείας με την οποία συνεργάζονται, το προσωπικό της οποίας διενεργεί τους ελέγχους στα δέματα πριν από τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Πηγές κοντά στην υπόθεση, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αντίστοιχα πακέτα να έχουν «πετάξει» και σε άλλους προορισμούς εκτιμώντας πως είτε δεν πέρασαν από τον έλεγχο είτε οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν πρόσεξαν το περιεχόμενό τους.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο δέμα, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως αγοράστηκαν γραμματόσημα και αφέθηκε σε κουτί από όπου έφτασε στο Κέντρο Διαλογής Αθηνών στο Κρυονέρι, όπου σφραγίστηκε και ταξινομήθηκε ανά χώρα για να καταλήξει στο αεροδρόμιο, όπου θα έπρεπε να περάσει από το μηχάνημα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, η ακτινοσκοπική συσκευή που διαθέτουν είναι εγκεκριμένη από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, είναι γερμανικής κατασκευής και θεωρείται μία από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα, αφού αποκτήθηκε προ διμήνου.

ΕΛΤΑτρομοδέματααστυνομίασκάνερ αεροδρομίουΔΝΤHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα