Συναγερμός σε νησί του Ειρηνικού: Ξεβράστηκε πτώμα θετικό στον κορωνοϊό

Μια νησιωτική χώρα του Ειρηνικού απαγόρευσε τα ταξίδια από το κεντρικό νησί της για τρεις ημέρες αφού ξεβράστηκε ένα πτώμα στις ακτές του, το οποίο βρέθηκε αργότερα θετικό στον κορωνοϊό, σύμφωνα με το Radio New Zealand.

Η σορός ενός Φιλιππινέζου ψαρά εντοπίστηκε στις 11 Απριλίου σε μια παραλία του Βανουάτου, σε μικρή απόσταση από την κεντρική αποβάθρα της πρωτεύουσας, Πορτ Βίλα, στο νησί Έφατ.

Εκείνη την ημέρα, ένα βυτιοφόρο με σημαία

του Ηνωμένου Βασιλείου βρήκε ότι ένα μέλος του πληρώματος δεν βρισκόταν πάνω στο πλοίο καθώς έπλευσε από το Πόρτ Βίλα, ανέφερε το RNZ την περασμένη εβδομάδα.

Οι λιμενικές αρχές του Βανουάτου είπαν στο δεξαμενόπλοιο να επιστρέψει στο λιμάνι και ξεκίνησε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Αφού το πτώμα του μέλους του πληρώματος βρέθηκε στην παραλία, οι αρχές κράτησαν το δεξαμενόπλοιο. Το σώμα μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο και αργότερα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Δεν είναι σαφές εάν ο άντρας πέθανε από κορωνοϊό ή πώς ξεβράστηκε στο νησί.

Κορωνοϊός: Ελάχιστα κρούσματα στο Βανουάτου

Τα περισσότερα από τα απομακρυσμένα νησιωτικά έθνη του Νοτίου Ειρηνικού έχουν αναφέρει πολύ λίγα κρούσματα κορωνοϊού και το Βανουάτου – που φιλοξενεί περίπου 300.000 άτομα – δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η χώρα έχει αναφέρει μόνο τρία κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και δύο ακόμη εμφανίστηκαν τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπομπ Λόουμαν, τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση ταξιδιών ενώ οι αρχές πραγματοποιούν ιχνηλάτηση.

 Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, 16 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα – οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Ο γενικός διευθυντής υγείας, Russell Tamata, προτρέπει τους πολίτες να κάνουν τεστ, αν και είπε ότι ο κίνδυνος μετάδοσης της κοινότητας ήταν χαμηλός.

Keywords
Τυχαία Θέματα