Συναδινός στον ΠΣΑΠ: «Συμμέτοχοι οι ποδοσφαιριστές στους σχεδιασμούς για το μέλλον του αθλήματος»

Πολιτική

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός κατά την «36η γιορτή του Ποδοσφαιριστή» που διοργάνωσε ο ΠΣΑΠ. «Οι ποδοσφαιριστές είναι οι βασικοί συντελεστές του αθλήματος. Πρέπει να παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα,» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο γγΑ, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο του ΠΣΑΠ. Ο Ιούλιος

Συναδινός καταδίκασε εν συνεχεία την εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο αθλητικός συντάκτης, Άρης Ασβεστάς.

Αναλυτικά ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα ενώπιων σας με αφορμή την «36η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή», η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί πλέον θεσμό για τον αθλητισμό. Εκ μέρους της Πολιτείας θέλω να χαιρετίσω θερμά την εκδήλωσή σας και να τονίσω ότι για εμάς οι ποδοσφαιριστές είναι οι βασικοί συντελεστές του αθλήματος. Πρέπει να παίζουν θεμελιώδη ρόλο στη σημερινή ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Ως εργαζόμενοι που προσφέρουν στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού πρέπει και οφείλουν να είναι συμμέτοχοι στους σχεδιασμούς για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι εν μέσω μεγάλων προβλημάτων, οι ποδοσφαιριστές, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά. Επιδεικνύουν επαγγελματική συμπεριφορά. Επιδεικνύουν συναδελφική συμπεριφορά. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις που συχνά επικρατούν μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Οι ποδοσφαιριστές αναδεικνύονται συχνότερα ως συντελεστές λύσης των προβλημάτων και όχι ως μέρος αυτών. Παράλληλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το κοινωνικό έργο του ΠΣΑΠ, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και την υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη βοήθειας. Από την πλευρά μας προσπαθούμε εδώ και τρία χρόνια να επαναφέρουμε την κανονικότητα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα βήματα που έχουν γίνει είναι πολλά και σημαντικά. Όπως παραδείγματος χάρη για την αθλητική δικαιοσύνη και για την αδειοδότηση των γηπέδων. Υπάρχουν ακόμα πολλές θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πρόσφατα και έπειτα από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού συμφωνήθηκε η εισαγωγή και χρήση του Video Assistance Referee στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη νέα σεζόν. Μια πρωτοβουλία που αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας για μεγαλύτερη αξιοπιστία, που σκοπό έχει να εξαλείψει τις σκιές διαιτητικών αποφάσεων και να φέρει στο επίκεντρο το παιχνίδι και τον ποδοσφαιριστή.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, θα ήθελα να καταδικάσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη μαφιόζικη και εγκληματική επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ο αθλητικός συντάκτης, Άρης Ασβεστάς. Δεν υπάρχει καμία ανοχή στην προσπάθεια στοχοποίησης και εκφοβισμού του οποιοδήποτε επιχειρεί να διατυπώσει την άποψή του και να ασκήσει το δημοσιογραφικό του έργο. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης θα μας βρουν αταλάντευτα απέναντί τους. Η εξυγίανση και η δημοκρατική λειτουργία του αθλητισμού πάντα θα αποτελεί την προτεραιότητα της συντεταγμένης Πολιτείας και του αθλητικού κινήματος της χώρας μας».

ΣυναδινόςΓΓΑΠΣΑΠHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα