Συμβουλος του Ερντογάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απειλή για την Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία συνεχίζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έκθεση προόδου της Κομισιόν καθώς και την πολιτική της Ε.Ε. απέναντι στη χώρα, τόσο μέσα από τις συνεχιζόμενες απειλές του Πρόεδρου Ερντογάν, αλλά και του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, πως η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα και περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πρόσφυγες θα κατακλύσουν την Ε.Ε..

Αυτή τη φορά, η κριτική προς την Ε.Ε. έρχεται από τον Τούρκο δημοσιογράφο και πιστό σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, ο οποίος σήμερα λέει πως «πλέον

οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία μπορούν να λάβουν αμοιβαία τον ορισμό της «απειλής»».

Αφορμή για το άρθρο του Καραγκιούλ αποτέλεσε το γεγονός πως η Γερμανία παρέχει καταφύγιο στον Τούρκο δημοσιογράφο Τζαν Ντουνταρ, τον οποίο το τουρκικό κράτος διώκει με την κατηγορία πως υποστήριξε τον Φετουλάχ Γκιουλέν καθώς και πως ευνόησε το πραξικόπημα του περασμένου Ιούλη. Να σημειωθεί πως ήδη μια φορά η τουρκική δικαιοσύνη έχει απαλλάξει τον Ντουντάρ από την κατηγορία «ανατροπής της κυβέρνησης».

Ο Καραγκιούλ γράφει στο κείμενό του:

«Η σπουδαία Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιορίσει τις σχέσεις της με την Τουρκία στον Τζαν Ντουνταρ, τον οποίο φιλοξενεί σαν «πρόεδρο» και προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ως «κάρτα κυρώσεων» ώστε να αναδείξει την περίπτωσή του ως περιορισμό της ελευθερίας- γελοιοποιώντας τους πάντες. Το σόου αυτό από την Ε.Ε. και το αφεντικό της, τη Γερμανία, είναι ένα σημάδι απελπισίας, ανικανότητας, αδυναμίας και εξάντλησης.

Αν οι χώρες της Ε.Ε. έχουν ενεργοποιήσει τους εν υπνώσει πυρήνες τους στην Τουρκία, έχουν προστατέψει με γρήγορες κινήσεις όλους όσοι για τόσα χρόνια τους έδιναν πληροφορίες και τα γεγονότα του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου αποκάλυψαν την ταυτότητά τους , αν έχουν αρχίσει να προστατεύουν όλους εκείνους που υποστήριξαν τρομοκρατικές οργανώσεις και σφαγές πολιτών, τότε δεν υπάρχει μια σκέψη κοινής λογικής στην Ε.Ε. που η Τουρκία να μπορεί να πάρει στα σοβαρά.

Αν βάσει της κοινής της λογικής η Ε.Ε., η οποία αποτελεί παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν διστάζει να προστατέψει τρομοκράτες από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), τα μέλη του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κόμματος - Μετώπου των Ανθρώπων (DHKP-C), τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλεν καθώς και κάθε άλλη αντι-τουρκική οργάνωση και ιδιώτη, τότε αυτό σημαίνει πως έχουν τελειώσει οι σχέσεις μας μαζί της.

Εφεξής, οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να επανέλθουν στην φυσιολογική τους πορεία. Πόσο μάλλον η σκέψη για συνεργασία. Από εδώ και στο εξής οι σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία μπορούν να λάβουν αμοιβαία τον ορισμό της «απειλής». Οι εντάσεις στις σχέσεις των δύο μερών έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό και οδηγούνται σε μια πιο επικίνδυνη πορεία με την άνοδο της ακροδεξιάς, των ρατσιστών, ενός είδους Ναζί οι οποίοι καταλαμβάνουν την Ευρώπη μέσα από εκλογές, όπως γίνεται με τον νέο-συντηρητισμό στις ΗΠΑ. Μέσα από αυτή τη νέα ρητορική, η Τουρκία θα βρεθεί στην κατηγορία «χώρα - εχθρός» [για την Ε.Ε.]» σημειώνει στο κείμενό του ο Καραγκιούλ.

«Προσέχω επίσης πως η ευρωπαϊκή ιδέα μεταξύ των Τούρκων πολιτών φθίνει και φτάνει στο ναδίρ. Οι Τούρκοι δεν πιστεύουν ή δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε. με κανένα τρόπο και είναι πάντα ανήσυχοι. Ωστόσο, κάθε κύκλος, κάθε άτομο που υποστηρίζεται από την Ε.Ε. «αρπάζει» την ευκαιρία και επιτίθεται στην Τουρκία, διαμορφώνοντας την στάση που τηρούν σε πλήρη στοίχιση με τα συμφέροντα της Γερμανίας ή της Γαλλίας, παρά της Τουρκίας» γράφει χαρακτηρίστηκα στο κείμενό του παρατείροντας πως, πλέον, οι μόνοι που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην Τουρκία είναι τα μέλη του ΡΚΚ και της οργάνωσης του Γκιουλέν.

«Η ΕΕ και οι ηγέτιδες δυνάμεις της βάλλουν κατά της Τουρκίας μέσα από τις οργανώσεις αυτές, χρησιμοποιώντας τους σαν όπλα» γράφει και εκθέτει τη γνώμη του για όλα όσα γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο λέγοντας πως η στάση της ΕΕ είναι εκείνη που η Τουρκία έχει αρχίσει να « αναζητά νέα μονοπάτια και να χτίζει προστατευτικές ασπίδες ενάντια στα νέα κύματα επίθεσης από τη Δύση».

«Πρέπει να καταλάβουμε πως ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος θέλει να πάρει εκδίκηση από την Τουρκία. Σαν να θέλουν, όλοι όσοι αλλάζουν εδώ και δύο δεκαετίες τον χάρτη των Μουσουλμανικών χωρών, να καταστρέψουν το τελευταίο προπύργιο της περιοχής. Σημαίνει πως οι Σταυροφορίες επέστρεψαν. Το γεγονός πως όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η ακρο-δεξιά, ο ρατσισμός, τα αντι- ισλαμικά αισθήματα έχουν κορυφωθεί στις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν είναι τυχαίο».

Μάλιστα στο κείμενο του ο Καραγκιούλ αναφέρεται και στον Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης, ο οποίος από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η εναλλακτική επιλογής της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ.., λέγοντας πως «ούτε ο Ορφανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης πρόκειται να λύσει το πρόβλημα αυτό».

ΤουρκίαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤούρκος δημοσιογράφοςαπειλήΦετουλάχ ΓκιουλέντρομοκρατίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα