Συμφωνία πάσει θυσία, τρώμε τις σάρκες της οικονομίας διαμηνύει ο Μυτηλιναίος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση στην χώρα μας κρούει ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

«Ήμουν από τους πρώτους που έσπευσαν μετά τις εκλογές να πάρουν θέση ότι δεν υπάρχει κανένας πανικός και κανένα “greek drama”. Τρεις μήνες μετά είμαι προβληματισμένος για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, δεν ξέρω το αντικείμενο

και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, αλλά βλέπω τη ζημιά που γίνεται κάθε μέρα στην οικονομία και η οποία δε θα διορθωθεί αυτόματα μόλις υπάρξει συμφωνία. Αυτή η κατάσταση τρώει τις σάρκες της οικονομίας και μας γυρνά πολύ πίσω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι αυτή θα είναι αξιοπρεπής και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε. Όμως πρέπει πάσει θυσία να υπάρξει μία συμφωνία, και αυτό μπορεί να γίνει οι ξένοι εταίροι δε θέλουν να μας ρίξουν στα βράχια, η ευθύνη είναι δική μας και πρέπει να τελειώσει γρήγορα η διαπραγμάτευση. Η οικονομία κρυώνει δεν πρέπει να την αφήσουμε να ξεπαγιάσει” ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ομίλου.

Η φετινή γενική συνέλευση του ομίλου συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση 20 ετών από την πρώτη συνέλευση της εταιρείας μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Μιλώντας στους μετόχους, ο κ. Μυτιληναίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό, μένοντας ιδιαίτερα στις κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια πριν και μετά την κρίση (αντιστάθμιση, προπώληση παραγωγής αλουμινίου, μείωση κόστους, τόνωση της εξωστρέφειας, διεθνείς συνεργασίες και συμμετοχές στο μετοχικό κεφάλαιο).

οικονομίαδιαπραγμάτευσηΕυάγγελος ΜυτιληναίοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα