Σύλληψη Λαγού: Το απεγνωσμένο e-mail σε ευρωβουλευτές και η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ (Videos)

Μέχρι την… ενδεκάτη ώρα προσπάθησε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, να αποτρέψει το «μοιραίο», δηλαδή, την άρση της ασυλίας και τη σύλληψή του.

Συγκεκριμένα, ο εκλεγείς ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή λίγο πριν την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ήρθη η ασυλία του, απέστειλε e-mail ικεσίας προς τους ευρωβουλευτές, καλώντας τους να μην προχωρήσουν σε αυτή

την απόφαση, αν και όπως φάνηκε τα παρακάλια του έπεσαν σε ώτα μη ακουώντων.

«Αγαπητέ συνάδελφε, σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης της ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγούμενου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή το Καζακστάν όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός ευρωπαϊκών συνόρων;», έγραφε το e-mail του Γ. Λαγού.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό στην Αθήνα, μια ειδική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας θα μεταφέρει από το Βέλγιο τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος συνελήφθη επιχειρώντας να «μπλοκάρει» την έκδοσή του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, αφού εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ο ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο Λαγός συνεχίζει να προσπαθεί να αξιοποιήσει τα ένδικα μέσα προσφυγής του εντάλματος σύλληψής του, προσφεύγοντας στις βελγικές Αρχές καθώς το αρμόδιο όργανο της ΕΕ, συνεδρίασε χωρίς την παρουσία του και προτού καθαρογραφούν τα πρακτικά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνετα ότι άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, ο οποίος εξαφανίστηκε λίγες ημέρες προτού ολοκληρωθεί η δίκη και ανακοινωθεί η καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα