Σύλληψη 47χρονου «κομπογιαννίτη» - Κατηγορείται οτι οδήγησε στον θάνατο 3 ασθενείς

ΕΛΛAΔΑ

 

Στην σύλληψη ενός 47χρονου, ο οποίος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» που τους

προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης.

Μάλιστα, σε 3 από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε και ο θάνατος των ασθενών.

Συγκεκριμένα, ο φερόμενος «κομπογιαννίτης»

εμφανιζόταν ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική-παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Τέλος, στο σπίτι του συλληφθέντα κατασχέθηκαν και 2 όπλα-αεροβόλα, 2 μαχαίρια, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας και χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής καθώς και CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα