Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο επόπτης κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες

Ενώπιον του ειδικού εφέτη θα βρεθούν σήμερα ο επόπτης κυκλοφορίας και οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας, που είχαν βάρδια την ημέρα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στις 28 Φεβρουαρίου με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ο επόπτης της Λάρισας στην απολογία του θα ισχυριστεί ότι σε συγκέντρωση προσωπικού, που συγκάλεσε στις 25 Ιανουαρίου 2023 με τους 14 νέους σταθμάρχες και τους 13 παλαιούς, προκειμένου να μοιράσει αρμοδιότητες και να διευκρινίσει διαδικαστικά ζητήματα, κανείς από τους συναδέλφους του δεν είπε

το παραμικρό για τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Μάλιστα και ο ίδιος ο 59χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πόστο του ανατεθεί. 

Οι κατηγορίες

Οι τρεις απολογούμενοι, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου οι συνήγοροί τους να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ έχει ήδη τεθεί σε αργία, καθώς εξασφάλισε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας (Videos)

Μίμης Παπαϊωάννου: Τελευταίο αντίο σήμερα – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Κοζάνη: Κλείνει για όλα τα οχήματα η γέφυρα Σερβίων – Ανησυχία για κατάρρευση του οδοστρώματος (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση, Τέμπη,sygkrousi, tebi