Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και «Μακεδονομάχοι» (Photos)

Ένταση και χημικά έξω από το δημαρχείο ΘεσσαλονίκηςΕΛΛAΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς διαδηλωτές από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Πορεία ΠΑΜΕ

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε και \η πορεία του ΠΑΜΕ

στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα η πορεία κινείται προς την οδό Αγγελάκη.

Κουτσούμπας: Η επόμενη μέρα του Τσίπρα δεν διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε πριν από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την ακόλουθη δήλωση:

"Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ' ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά.
Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία".

Πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Κατά τις 16.00 το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το σημείο, δηλαδή, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και τα δρακόντρεια μέτρα ασφαλείας με κάγκελα και φραγμούς από κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπου αναμένεται να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Εργατική Αλληλεγγύη

Ήδη στη Εγνατία με Αγία Σόφιας έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης, ενώ στη Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησε να στήνονται τα πανό και η εξέδρα. Να σημειωθεί πως, τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένα με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους.

Φράχτες παντού

Οι φράχτες έχουν τοποθετηθεί από την Νικολάου Γερμανού και το ύψος του πάρκινγκ της ΧΑΝΘ, μέσα στο πάρκο του Ξαρχάκου και φτάνουν μέχρι το ύψος του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, φράχτες βρίσκονται και γύρω γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ στη Μανώλη Ανδρόνικου αναμένεται να τοποθετηθούν κλούβες της ΕΛΑΣ ως ένας επιπλέον φραγμός για τους διαδηλωτές.

Οι βασικές συγκεντρώσεις

Τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ξεκινούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τα Σώματα Ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 8 το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η συγκέντρωση των ένστολων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο.

Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr

συλλαλητήριοΘεσσαλονίκηΔΕΘσυγκεντρώσειςπορείεςεπεισόδιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα