Στους καπνούς της φωτιάς στο Πανόραμα Βούλας πνίγηκε η κυβέρνηση – Φήμες για μίνι ανασχηματισμό

Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο το πρωί στο Πανόραμα Βούλας και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν σπίτια και περιουσίες, ήταν για το κυβερνητικό επιτελείο το χειρότερο σενάριο καθώς οι καπνοί της έπνιξαν για άλλη μία φορά την ικανότητα του επιτελικού κράτους να ανταποκριθεί στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι τα προχθεσινά γεγονότα επαναφέρουν στην επικαιρότητα τα σενάρια περί αλλαγών στην κυβέρνηση ή τουλάχιστον για στοχευμένες μετακινήσεις καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να βρεθούν για μια ακόμη χρονιά μπροστά σε δύσκολες και

επώδυνες καταστάσεις.

Οι ίδιοι άνθρωποι μάλιστα, δεν κρύβουν την έκπληξη τους για την στήριξη που δίνει ο πρωθυπουργός στον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος εκ του αποτελέσματος εμφανίζεται να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φυσικά καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μάλιστα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Στυλιανίδης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση των δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι καταστράφηκαν σπίτια και κάηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έφερε αμηχανία σε πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Το γεγονός ακόμα ότι προετοίμασε τους πολίτες για τα χειρότερα- «όλες οι προγνώσεις αναφέρουν ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δυστυχώς τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα»- σε μία στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα, αιφνιδίασε τα στελέχη της ΝΔ τα οποία δεν θέλουν να ξαναζήσουν τις περσινές καταστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μία μέρα πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε σπεύσει να αναδείξει την προετοιμασία της κυβέρνησης για τη δασοπυρόσβεση, ανακοινώνοντας νέα δύναμη από 500 δασοκομάντος, διπλασιασμό των εθελοντών πυροσβεστών της Πυροσβεστικής και αύξηση των εναερίων μέσων .

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος κατήγγειλε πάντως ότι ο χρόνος ανταπόκρισης των εναέριων μέσων δεν ήταν αυτός που έπρεπε με αποτέλεσμα η φωτιά να φτάσει στο Πανόραμα Βούλας, ενώ ο γαλάζιος Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΔΗΕ, κάτι ωστόσο που η αρμόδια υπηρεσία διέψευσε.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς – ο οποίος ανήκει στην ΝΔ- σε ομιλία του κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι απούσα καθώς έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και, ενώ, εδώ και πέντε μήνες έχει τελειώσει η μελέτη του Δήμου για τα αντιπλημμυρικά της Ιστιαίας δεν έχουν προχωρήσει τη χρηματοδότηση.

Την ίδια στιγμή και ο δρόμος από τη Χαλκίδα για την Ιστιαία, όπως καταγγέλλει αν γίνει θα γίνει μισός, γιατί δεν υπάρχει χρηματοδότηση».

Ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς υπογράμμισε επίσης σε δραματικό τόνο ότι η Βόρεια Εύβοια εκπέμπει SOS, τα λεφτά για την αντιπυρική προστασία είναι λιγότερα από πέρσι και για τις βροχές του χρόνου ίσως να μην είναι ο Θεός μαζί τους.

Όλα αυτά την στιγμή που οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός σκέπτεται να στήσει κάλπες ακόμα και το φθινόπωρο προκειμένου να μην βρεθεί η κυβέρνηση του μπροστά στο δεύτερο μεγάλο τσουνάμι των ανατιμήσεων στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως λένε στελέχη της ΝΔ αν από τώρα ξεκίνησε να καίγεται η Ελλάδα τότε το καλοκαίρι αναμένεται δραματικό και οποιοσδήποτε προγραμματισμός του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο πρέπει να πάει όσο το δυνατόν πιο πίσω.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Το νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Ξεκαλάκης, Μάντζος, Μήλης στην πρώτη τριάδα

ΠΑΣΟΚ: Νέος γραμματέας με 88% ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

ΚΚΕ: Το φετινό καλοκαίρι «θα είναι σκληρό», γιατί οι ελλείψεις είναι τεράστιες

Keywords
Τυχαία Θέματα